Kahve yanı tarifleri – Tavada kurabiye
Harika bir tarif önerisiyle geldik: Tavada kurabiye. Bu enfes kurabiye, az malzeme ile hazırlanmasıyla birlikte mutfaklarınızın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olmaya aday. Hem kahve yanında hem de çay saatlerinde tüketebileceğiniz bu kurabiyeyi hazırlamak ise oldukça basit. İşte tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…
Pasta maliyetlerin artmasıyla birlikte vatandaşlar az malzemeli tariflere yönelmeye devam ediyor. Son günlerin yeni gözdesi ise yapımı oldukça kolay olan ‘Tavada kurabiye' oldu.
Kurabiye ve çikolata severlere muhteşem bir tarifle geldik. Ağızınızda dağılan bu kurabiye mutfaklarınızın yeni gözdesi olmaya hazırlanıyor. Kahve saatlerine ve çay saatlerine lezzet katmaya hazırlanan bu kurabiyeyi yapmak oldukça kolay. Bu tarifte hem kurabiyenin kıyır kıyır dokusunu hem de çikolatanın enfes lezzetini birlikte bulabileceksiniz. Demir döküm tavada piştiği için üzeri kıtır kıtır, içi de hafif ıslak bir dokuda olacak. İşte tarifin detayları;
Malzemeler
120 gram margarin
1 su bardağından 3 parmak eksik toz şeker
2 yumurta
2,5 su bardağı un
1 çay bardağı damla çikolata
1 paket vanilya
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
Yapılışı
Uygun bir yoğurma kabında oda sıcaklığında bekleyen margarini kremamsı bir kıvam alana kadar mikserle çırpalım. Ardından toz şekeri ekleyerek, şeker içinde eriyene kadar 5 dakika kadar orta ayarda çırpmaya devam edelim. Yumurtaların her birini teker teker ilave ederek çırpmaya devam edelim (her yumurtayı eklediğimizde çırpma işlemini yapalım). Hazırladığımız karışımın içerişe kabartma tozu ve vanilyayı ekledikten sonra unu azar azar ilave edelim. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir kurabiye hamuru elde edene kadar yoğuralım. Son olarak damla çikolatayı ilave edelim ve karışana kadar yoğuralım. Hazırladığımız kurabiye hamurunu streç filme sararak 1 saat kadar buzdolabında bekletelim.
Pişirme süreci
Demir döküm tavanızı yağlayın. Kurabiye hamurunu içine elinizle bastırarak hafifçe açarak yayın. 170 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin. Bir süre dinlendikten sonra keyifle tüketebilirsiniz. Afiyet olsun…
Not: uygun bir fırın kabında da pişirebilirsiniz.