Kahve yanı tarifleri - Vanilyalı lokmalık kurabiye - Az malzemeli tarifler

Evde keyifli bir kahve molası için lezzetli ve şık tarif arayanlar için az malzemeden oluşan yeni bir kurabiye tarifi ile geldik: Vanilyalı lokmalık kurabiye... Yapımı oldukça kolay olan bu kurabiye tarifinin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Kahve yanı tarifleri - Vanilyalı lokmalık kurabiye - Az malzemeli tarifler

Kahve saatlerini daha özel kılmak için vatandaşlar kahve yanında tüketilebilecek tariflerin araştırmasını yapıyor. Evde bulunan malzemelerle hazırlayabileceğiniz Vanilyalı lokmalık kurabiye hem sizin hem de misafirlerinizin gözdesi olacak.

Evde bulunan malzemelerle 15 dakikada hazırlanan ‘Vanilyalı lokmalık kurabiye' kahve saatlerinizin gözdesi olacak. İşte tarifin detayları;

Malzemeler

175 gram margarin
4 yemek kaşığı sıvı yağ 
2 yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker 
1 vanilya çubuğu
Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
2,5-3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Nasıl hazırlanır?

Uygun bir karıştırma kabında oda sıcaklığında bekleyen margarin ve toz şekeri mikser yardımı ile kremamsı bir kıvam alana kadar güzelce çırpalım. Yumurtaları tek tek kırarak karışıma ilave edeceğiz. Yumurtayı her ilave edişimizin ardından mikserle çırpalım. Sıvı yağ, vanilya çubuğunun çekirdeklerini (eğer yoksa iki paket vanilya ekleyebilirsiniz) ve ceviz içini ilave ederek biraz daha çırpalım. Bu karışımın içerisine kabartma tozu ve yavaş yavaş unu ekleyip spatula yardımıyla karıştıralım. Ardından kıvam alana kadar yoğuralım. Elde ettiğimiz hamuru streç filme uzun ve orta kalınlıkta bir rulo şeklinde saralım. Ardından elimizle sağ ve sol tarafını hafifçe bastırarak kenarlarının dikdörtgen bir form almasını sağlayın. Ardından buzdolabında 40 dakika kadar dinlendirelim. Çıkartıp orta kalınlıkta parçalara bölüp, yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. 170 derece önceden ısıtılmış fırında 12-15 dakika kadar pişirelim. Oda sıcaklığında beklettiğimiz kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serperek ve ceviz içi yerleştirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…