Kahve yanı tatlısı - İbiza tatlısı - Az malzemeli tarifler
Evde keyifli bir kahve molası için lezzetli ve şık tarif arayanlar için az malzemeden oluşan yeni bir tatlı tarifi ile geldik: İbiza tatlısı... Yapımı oldukça kolay olan bu tatlının tarifinin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...
Kahve saatlerini daha özel kılmak için vatandaşlar kahve yanında tüketilebilecek tariflerin araştırmasını yapıyor. Evde bulunan malzemelerle hazırlayabileceğiniz İbiza tatlısı hem sizin hem de misafirlerinizin gözdesi olacak.
Evde bulunan malzemelerle 15 dakikada hazırlanan 'İbiza Tatlısı' kahve saatlerinizin gözdesi olacak. Bisküvili pastanın modernize halininin muzla buluştuğu bu pasta çocuklarının da en sevdiği tariflerin arasına adınız yazdıracak. İşte tarifin detayları;
Malzemeler
1,5 paket çifte kavrulmuş pötibör bisküvi
1 yemek kaşığı tepeleme margarin (eritilecek)
Kreması için
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
1 paket bitter çikolata
Arası için
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
5 adet muz
Hazırlanışı
Bisküvileri mutfak robotundan geçirelim. Eritilmiş margarin ile karıştırarak fırın tepsisine yerleştirelim.
Kreması için süt, şeker, un, nişasta ve kakaoyu uygun bir tencerede kaynayana kadar karıştıralım. Fokurdamaya başlayınca ocaktan alıp vanilya, çikolata ve margarini ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım. Bisküvili tabanın üzerine kremayı güzelce yayıp 10 dakika dinlendirelim. Krem şantiyi soğuk süt ile çırpalım. Krem şantiyide kremanın üzerine yayalım. Bu şekilde 2-3 saat dolapta soğumaya bırakalım. Tamamen soğuduğunda dilimleyelim. Arasına muz yerleştirip rulo haline getirelim. Afiyet olsun!