Kahve Yanına Müthiş Bir Tatlı – Piyano Tatlısı – Az Malzemeli
Baştan sona pratik bir lezzet serüvenine davet: Piyano Tatlısı! Bisküvi ve kedidili ile hazırlanan bu enfes tatlı, hem siz de hem de misafirlerinizde unutulmaz bir tat bırakacak! Az malzemeden oluşan bu tatlı kahve yanı tariflerinizin vazgeçilmezi olacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…
Baştan sona pratik bir lezzet serüvenine davet: Piyano Tatlısı! Bisküvi ve kedidili ile hazırlanan bu enfes tatlı, hem siz de hem de misafirlerinizde unutulmaz bir tat bırakacak! Az malzemeden oluşan bu tatlı kahve yanı tariflerinizin vazgeçilmezi olacak.
Kahve severlerin vazgeçilmezi olmaya aday bu tarif, hızlı hazırlanışı ve lezzetiyle dikkat çekiyor. Pratikliği ile öne çıkan bu tarif, özellikle ani tatlı krizlerine çare arayanların favorisi olacak. Hem misafirlerinizi hem de kendinizi şımartmanın en lezzetli yolu olan kahve yanı tatlısı, kahve yanlarına tatlı bir keyif katacak. İşte tarifin detayları;
Malzemeler;
1 paket kedidili
1 paket kakaolu bisküvi
Islatmak için;
1 çay bardağı süt
Muhallebi için;
1 adet yumurta
7 su bardağı süt
1 çay bardağı un
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı nişasta
1 paket vanilya
Üzeri için;
Kakao
Hazırlanışı;
Kedidillerini süt ile ıslatarak, görseldeki ki gibi borcama dizelim. Hemen önüne kare bisküvileri yerleştirelim (bisküvileri ıslatmıyoruz bu arada).
Bir tencereye vanilya hariç tüm malzemeleri alıp karıştıralım. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alarak vanilyayı ekleyelim. Muhallebiyi bir kepçe yardımıyla kedidili ve bisküvilerin aralarına da gelecek şekilde dökelim. Oda sıcaklığına gelince dolaba kaldırın vaktiniz varsa bir gece ya da en az 3-4 saat bekletin.
Kareli defter yaprağından uzun şeritler kesin. Borcamın üzerine aralıklı yerleştirin. Kakaoyu dökün. Şeritleri dikkatli şekilde kaldırın ve kenara alın. Pastanızı dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.