Kakaolu Çatlak Kurabiye - Az Malzemeli Kurabiye Tarifi - Pratik Tatlı Tarifi
Kakaolu Çatlak Kurabiye, pratik yapımı ve lezzetli dokusuyla çay saatlerinizin vazgeçilmezi! İçindeki çikolata parçacıklarıyla tam bir tat şöleni sunan bu kurabiyeler, hafif çatlaklarıyla da göz kamaştırıyor. Tarifin detayları haberimizde...
Tatlı mı tatlı, çay yanı lezzetinizi taçlandıracak bir tarifle karşınızdayız! Kakaolu Çatlak Kurabiye, evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz pratik bir tatlı alternatifi sunuyor. İçindeki kakao ve çikolata parçacıklarıyla zenginleşen bu kurabiyeler, çay keyfinizi bir üst seviyeye taşıyor. Hafif çatlak dokularıyla her ısırıkta ağızda dağılan bu lezzet harikası, misafirlerinizi ve sevdiklerinizi mest edecek. Çay saatleriniz artık daha keyifli ve tat dolu!
Malzemeler;
125 gr tereyağı
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
3 dolu kaşık kakao
1 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Şerbeti İçin;
2 su bardağı şeker
1 buçuk su bardağı su
Birkaç damla limon
Üzeri için;
60 gram sütlü çikolata
Antep fıstık veya fındık
İlk olarak şerbeti yapıp kenara koyuyoruz. Şerbeti 15 dakika kaynatacağız.
Kabartma tozu ve un hariç malzemeleri bir kaba koyup iyice karıştırın
Un ve kabartma tozunu da ekleyip iyice yoğuruyoruz.
Yağlı kağıt dizili tepsiye ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayıp diziyoruz.
175 derece önceden ısıtılmış fırında kontrollü pişiriyoruz.
Pişmiş olan kurabiyelerimizin ilk sıcağı çıkınca şerbete sokup çıkartıp servis tabağına diziyoruz benmari erittiğimiz çikolatadan kurabiyelerin üzerine pay edip fıstıklıyalım Afiyet olsun