Kakaolu Tahinli Kurabiye – Pratik Tatlı Tarifi
Tahinli ve kakaolu kurabiye tarifimizi sizler için en lezzetli ve pratik olacak şekilde hazırladık. İşte kakaolu tahinli kurabiye tarifimizin detayları…
Tahinli ve kakaolu kurabiye tarifimizi sizler için en lezzetli ve pratik olacak şekilde hazırladık. Kakaolu kurabiyeyi, tahinin damakta bıraktığı lezzet ile taçlandırdık. İşte deneyenlerin vazgeçemeyeceği o tarifin hazırlanışı;
İçi için;
-1 su bardağı tahin
-Kıvam alana kadar pudra şekeri ekliyoruz
Kakaolu hamuru için malzemeler;
-125 gram tere yağ ya da margarin (oda sıcaklığında)
-1 yemek kaşığı pudra şekeri
-2 yemek kaşığı yoğurt
-2 yemek kaşığı sıvı yağ
-1 yemek kaşığı kakao
-yarım çay kaşığı kabartma tozu
-Yumuşak toparlanabilen bir hamur elde edene kadar un ekliyoruz.
Tahini pudra sekeri ile toparlanabilen bir kıvam aldıktan sonra minik bezeler yapıp kakaolu hamurunu hazırlayana kadar dondurucuya kaldıralım.
Kakaolu hamuru için;
Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alalım güzelce karıştıralım azar azar unu ilave ederek yumuşak toparlanabilen klasik bir kurabiye hamuru elde ediyoruz,
Kakaolu hamurdan ceviz büyüklüğünde beze koparıp açarak tahin harcından koyup kapatıyoruz,
Şekil verdikten sonra bir yarım saat yine dondurucuya koyuyoruz ve alıp üzerine keskin bir bıçakla çizik atıyoruz
160 derece alt üst ayar fırına gönderiyoruz
20-25 dakikada pişmiş olacaklardır.
Tamamen soğuduktan sonra tepsiden alıp servis edebilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.