Kamuoyu Baskısı Sonuç Verdi: Kızılay'dan Yeni Karar!

Türk Kızılayı'nın beklenmedik kararı, sağlık sektöründe büyük bir tartışma yarattı. Kızılay bu kez de yurttaşların bağışlarıyla kurulan hastaneleri devredilmesi tartışmalarıyla gündemde. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kamuoyu Baskısı Sonuç Verdi: Kızılay'dan Yeni Karar!

Türk Kızılayı, son zamanlarda gündemde olan hastane ve tıp merkezlerini özel sektöre devretme planından vazgeçtiğini açıkladı. Kızılay'ın Genel Sekreteri Murat Ellialtı, Kayseri’de yapılan bir toplantıda hastane çalışanları ve bağışçıların tepkisi üzerine alınan bu kararı duyurdu.

Önceki açıklamada, Kızılay bünyesinde bulunan 4 hastane ve 2 tıp merkezinin işletme hakkının özel sağlık kuruluşlarına devredileceği belirtilmişti. Ancak kamuoyundan gelen yoğun tepkiler ve bağışçıların karşı çıkması üzerine Kızılay Yönetim Kurulu geri adım attı. Yapılan yeni açıklamada, hastane ve tıp merkezlerinin mevcutta olduğu gibi Kızılay Sağlık Grubu tarafından işletilmeye devam edileceği vurgulandı.

Kamuoyu Baskısı Sonuç Verdi: Kızılay'dan Yeni Karar!Kızılay'ın ülke genelindeki dört hastanesi ve iki tıp merkezi, yılda yaklaşık 1 milyon kişiye sağlık hizmeti sunuyor. Bu kurumların özel sektöre devredilmesi planı, bağışçılar arasında büyük bir tepkiye yol açmıştı. Kızılay'ın aldığı bu karar, sağlık hizmetlerinin kamu yararına korunması ve bağışların amaçları doğrultusunda kullanılması konusundaki hassasiyetini gösteriyor.