Kaos lobisi iş başında

Ankara'da yaşanan kanlı terör saldırısından sonra halk arasında korku ve panik oluşturmak isteyen çevreler sosyal medya aracılığı ile Kayseri, Konya, Urfa gibi illerde bombalı eylemler yapılacağı yalanını yayıyorlar.

Kaos lobisi iş başında

FUATAVNİ DEVREDE

Türkiye, Ankara’da yaşanan ve yüze yakın kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıya ağlarken, bu olayı fırsat bilip harekete geçen karanlık çevreler, halk arasında korku ve panik oluşturmak için çaba gösteriyorlar. Twitter’da yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken fuatavni adlı kişi, IŞİD’in Kayseri, Konya ve Urfa gibi muhafazakar şehirlerde eylemler yapacağına ilişkin iddialarda bulundu. Fuatavni’nin bu mesajı kısa süre içinde başka kullanıcılar tarafından da paylaşıldı.

HALK ALET OLUYOR

Facebook, Twitter ve WhatsApp gibi sosyal ağlarda da Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait olduğu iddia edilen ancak tamamen sahte olan benzeri mesajlar, vatandaşlar tarafından sıkça paylaşıldı. Bu mesajlarda, IŞİD’in aralarında Kayseri’nin de bulunduğu illerde eylem yapma hazırlığında olduğu, bu nedenle alışveriş merkezlerine gidilmemesi, halkın yoğun olduğu bölgelerde bulunulmaması gerektiği belirtiliyor. Birçok vatandaş ise bilmeden bu oyuna alet olarak, terör yandaşlarının ekmeğine yağ sürüyor.

Ankara’daki terör saldırılarından sonra şimdi de terör yandaşları algı idaresine başladı. Sosyal medya vasıtasıyla halkı normal yaşantısından alıkoymaya çalışan kaos lobisi, korku ve panik yaratma peşinde.

Sosyal medya vasıtasıyla Türkiye’nin bazı illerinde canlı bomba eylemleri olacağı yönünde gerçek dışı mesajlar paylaşan bu çevreler, sıradan vatandaşları da kandırarak amaçlarına hizmet ettiriyorlar. Birçok vatandaş, sahta ve yalan olan bu mesajları inanarak, “tedbir amaçlı” yakınlarıyla paylaşıyor.

Twitter’de yaptığı paylamışlar sıkça tartışma konusu olan fuatavni adlı hesaptan dün benzer iddialar ortaya atıldı. “PKK/KCK içindeki hücreler harekete geçirildi. Onların elini güçlendirmek için de IŞİD içindeki MİT’çiler aktif hale getirildi. Ülke genelinde kaos oluşturmak için Konya, Kayseri, Urfa gibi muhafazakar şehirlerde IŞİD’in kanlı eylemler yapması için zemin hazırlandı.” Şeklinde paylaşımlarda bulunan fuatavni’nin bu mesajı çok sayıda kişi tarafından paylaşıldı.

Diğer tarafdan Facebook, Twitter ve WhatsApp’dan da Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait olduğu iddia edilen sahte mesajlar paylaşıldı. Birçok vatandaş, mesajın Emniyet Genel Müdürlüğü’nden geldiğine inanarak, yakınlarıyla bu bilgiyi paylaştı. Ancak, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bu yönde bir mesajı olmadığı öğrenildi.