Kapınıza magnet yapıştırırlarsa dikkat edin!

Son dönemlerde sosyal medyada yayılan bir video günden oldu. Kapıların anahtar yuvasını kapatacak şekilde yerleştirilen reklam magnetleri aslında bir dolandırıcılık ve hırsızlık yöntemi olabilir. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kapınıza magnet yapıştırırlarsa dikkat edin!

Hırsızlar çoğu zaman evden hırsızlık yapmak için ev sakinlerinin evde olmadığı zaman dilimlerini seçiyor. Ancak son zamanlarda sosyal medyada yer alan video görenleri şaşırtıyor.

Magnet yapıştırıyorlar…

Sosyal medyada yer alan iddialara göre hırsızlar yeni bir yöntem geliştirdi. Geliştirilen yönteme göre evde olmayan veya kullanılmayan evleri tespit etmek için tanıtım magnetleri alan ve bu magnetleri kapı anahtar yuvasının üzerine gelecek şekilde yapıştıran hırsızlar bu sayede evde kimsenin olup olmadığını kontrol edebiliyor. 

Kapı önünde bırakmayın!

Vatandaşların ise yapması gereken çok basit. Kapılarının önlerine bırakılan broşür, magnet, poşet gibi tanıtım ürünlerini alarak çöpe atması veya kapının önünden kaldırması gerekiyor. Böylece kapı önünde reklam ürünlerinin oluşturduğu sahipsiz ve boş  bir daire görüntüsü oluşmuyor.