Kapya Biber Saklamanın Özel Yöntemi- Kapya Biber Nasıl Saklanır?

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte pazarlarda, manav tezgahlarında kış aylarına hazırlık için sebzeler yer almaya başladı. Domatesler, biberler kış hazırlarında en öne çıkan sebzeler arasında. Peki kapya biber fiyatları ne kadar? Kapya biber nasıl saklanır?

Kapya Biber Saklamanın Özel Yöntemi- Kapya Biber Nasıl Saklanır?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kapya biber, en çok Çanakkale, Adana, Şanlıurfa, Antalya, Bursa, Samsun, Manisa yörelerinde yetiştirilir. Kapya biber dolgun ve etli bir biber olması nedeniyle, yemeklerde sıkça kullanılır. Genellikle közlenerek veya çiğ hali ile tüketilerek kış boyu derin dondurucu da saklanan kapya biberler uzun süre tazeliğini koruyabiliyor. 

Kapya Biber Saklamanın Özel Yöntemi- Kapya Biber Nasıl Saklanır?

Kapya Biber Dondurucuda Nasıl Saklanabilir?

Öncelikle saklanmak istenilen kapya biberleri karbonatlı su ile yıkayarak temizlemek daha iyi olacaktır. Ardından yıkadığınız kapya biberleri bir sofra bezinin üzerine sererek ıslaklığının kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra orta göbek ve çekirdek kışını çıkarın ve yuvarlak halkalar şeklinde doğrayın ağzı kilitli bir torbaya koyduktan sonra biberleri dolabınızın buzluk kısmına kaldırın. Poşete koyduğunuz biberlerin kuru olması biberlerin birbirine yapışmaması açısından çok önemli. Bu hususa dikkat ediniz.

Kapya Biber Saklamanın Özel Yöntemi- Kapya Biber Nasıl Saklanır?

Közlenerek Nasıl Saklanır?

Kapya biberleri yine karbonatlı su ile temizledikten sonra közleme tavası veya odun ateşinde közleyin. Közlenen biberleri streç film veya terlemesi için bir bezin arasına koyup beklemeye bırakın böylece kabuklarından daha çabuk ayrılacaktır. Ardından buzdolabı poşetlerine sarıp derin dondurucuya koyabilirsiniz. 

Kayseri Kapya Biber Fiyatları?

Kayseri genelinde kapya biber fiyatları ise pazarlarda 30-40 TL arasında seyrederken seyyar satıcı ve yol kenarı satıcılarından 20-30 TL arasında değişiklik gösteriyor.