Kara Listeler Dolaşımda! Kayserili TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan Sert Tepki!

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ülkemizin ufkunu karamsarlık bulutlarıyla kapatmak isteyen fitne ve fesat üreticilerinin iş başında olduğunu belirtti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

Kara Listeler Dolaşımda! Kayserili TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan Sert Tepki!

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ülkemizin ufkunu karamsarlık bulutlarıyla kapatmak isteyen fitne ve fesat üreticilerinin iş başında olduğunu belirtti. Hisarcıklıoğlu, dedikodu kazanının ateşinin harlandığını ve şirketlere itibar cellatlığı yapıldığını ifade etti. Bazı iller ve ilçelerde sektörlerle ve firmalarla ilgili ‘zordalar, batıyorlar’ gibi dedikodular çıkarılmasının ve batacak şirketler listelerinin iletişim kanallarından paylaşılmasının alçaklık, ahlaksızlık ve suç olduğunu vurguladı. Hisarcıklıoğlu, bu tür eylemlerin ülkemize, milletimize ve ekonomimize ihanet olduğunu söyledi.

Dedikodu Ticareti

Hisarcıklıoğlu, ticaret dünyasının tüm paydaşlarına çağrıda bulunarak dedikodu ticareti yapanları dinlememelerini ve bu ticaretin ortağı olmamalarını istedi. Şirketlerin milli servet olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, özel sektörün yatırım, istihdam, üretim ve ihracatını her yıl artırdığını ve dünyanın dört bir köşesinde ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiğini ifade etti. Birkaç şirketin zorda kalmasını bahane ederek dedikodularla karalanmaya çalışılan firmalarda binlerce insanın çalıştığını ve evlerine ekmek götürdüğünü hatırlatan Hisarcıklıoğlu, bu insanların aileleri ve çocukları olduğunu belirtti.

Savcılara Soruşturma Çağrısı

Cumhuriyet savcılarına çağrıda bulunan Hisarcıklıoğlu, asılsız ve hiçbir dayanak noktası olmadan batacak veya zorda kalan şirketler listesi hazırlayan ahlaksızlara karşı gerekli hukuki işlemlerin başlatılmasını istedi. Şirketler hakkında asılsız dedikodu çıkaranların yargılanması gerektiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, iletişim kanallarından kara liste paylaşanlara karşı hukuki işlem başlatılmasını talep etti.

Bankalara Çağrı

Hisarcıklıoğlu, bankalara da bir çağrıda bulunarak reel sektör ve finans sektörünün aynı elmanın iki yarısı olduğunu hatırlattı. Dedikodulara bakarak hareket etmemeleri ve sektörlerin ve firmaların yatırımlarını durdurmamalarını istedi. Özellikle bazı bankaların il ve ilçe şubelerini dedikodu ticareti konusunda daha hassas olmaya davet etti.

Özel Sektörü Suçlu İlan Edenler

Hisarcıklıoğlu, şirketleri ailenin düşmanı gösterip özel sektörü suçlu ilan edenlere de çağrıda bulunarak üreten, istihdam sağlayan ve ülkenin geleceğine yatırım yapan özel sektörü suçlu ilan etmeden önce herkesin kendi işini en iyi şekilde yapması gerektiğini belirtti. Fahiş fiyat artışı yapan şirketler varsa, kanunun emrettiği tüm soruşturma ve kuruluşların işlem yapması gerektiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, toptancı anlayışla bütün sektörün suçlu ilan edilemeyeceğini vurguladı.