Karagöz Kurabiyesi Tarifi - En Lezzetli ve Pratik Kurabiye Tarifleri - Türk Mutfağı

Bugün Karagöz Kurabiyesi tarifi ile karşınızdayız. Lezzet dolu anlar yaşamaya hazır mısınız? Türk mutfağından pratik bu bilgilerle yapılan çikolatalı kurabiye tarifi ile tatlı krizlerinize son verin. Yapılışı basit, tadı muhteşem! İşte detaylar…

Karagöz Kurabiyesi Tarifi - En Lezzetli ve Pratik Kurabiye Tarifleri - Türk Mutfağı

Kurabiye tutkunlarına harika bir tarif ile karşınızdayız, Karagöz kurabiyesine bayılacaksınız. Tarifi ile damaklarınıza unutulmaz bir lezzet şöleni sunuyoruz. Bu pratik ve hızlı tarife çikolata ile buluşan nefis kurabiyeleri evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz.

Karagöz Kurabiyesi Malzemeleri,

250 gr tereyağı
1 adet büyük boy yumurta 
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı mısır nişastası
3 su bardağı un

Süslemek için de; Çikolata sosu

Karagöz Kurabiyesi Yapılışı,

Son olarak kurabiyelerimizin orta kısımlarını çikolata sosu ile dolduralım. Karagöz kurabiyelerimiz servise hazır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Bir yoğurma kabında oda sıcaklığında yumurtayı ve pudra şekerini bir kaşık kullanarak pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar güzelce karıştırın.
Ardından ele yapışmayacak şekilde azar azar mısır nişastası ve unu ekleyerek hamuru yoğurun. Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalarını alarak yuvarlak şekil verin ve aralıklı olarak bir tepsiye dizin. Toplamda istediğiniz boyutta bir kurabiye şekli oluşturabilirsiniz.Kurabiyelerin ortasına çukur açmak için küçük bir oklava veya uygun bir alet kullanın. Bu çukurların iç malzemeleri için gerekli ve pişerken şeklini korumalarına yardımcı olur.
Bulundukları 180 derecelik fırında altı hafifçe kızarana ve üstleri beyaz kalana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
Pişen kurabiyeleri tepside soğumaları için bırakın ve çukur kısımlarına çikolata sosuyla doldurun ve Karagöz kurabiyeleri servisi hazır. Başka bir lezzet turunda görüşmek üzere şimdiden afiyet olsun!