Karaman: '84. dakikaya kadar 2-1 önde gittiğimiz maçı kaybetmek üzücü oluyor'

Spor Toto Süper Lig 'de Beşiktaş 'a 4-2 yenilen Yukatel Kayserispor 'un teknik direktörü Hikmet Karaman, önde götürdükleri maçı mağlup bitirmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Karaman: '84. dakikaya kadar 2-1 önde gittiğimiz maçı kaybetmek üzücü oluyor'

Karaman, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, "84. dakikaya kadar 2-1 önde gittiğimiz maçı kaybetmek üzücü oluyor." dedi.

Beşiktaş 'ın taraftarların büyük desteğiyle 15-20 dakika iyi oynadıklarını belirten Karaman, "Buna rağmen oyuncularımız direnci kırmasını bildi. İyi goller attık. 2-1 'de de tam taraftarlar aleyhe döndüğünde taç atışı oldu. Biz biraz taraftarları ateşledik. Birkaç oyuncumuz taraftarlarla iletişime geçti. Attığımız yanlış taç kalemizde gol oldu." ifadelerini kullandı.

Öne geçtikten sonra kontrolü ellerinde bulundurmaları gerektiğini kaydeden Karaman, "Maalesef oynadığımız birçok maçta çok oyuncu eksiğiyle yakalandık. Güven ve Oğuzhan hamlesi Beşiktaş 'a olumlu yansıdı. 2-1 'den 2-2 'den maç kaybetmememiz gerekiyor. Mensah gibi önemli oyuncuyu kaybettik. Elimizde tuttuğumuz bir oyunu teslim ettik." diye konuştu.

Sakat oyuncuların çokluğundan yakınan Karaman, "3-4 maçı 5-6 eksikle oynadık. Beşiktaş 'ın eksikleri var ama kulübede bekleyen hamle güçleri önemli. Onur da sakatlandı. Ramazan hiç ısınmadan oyuna girdi. Beşiktaş 'ta Oğuzhan oyuna girmek istemedi. 'Ben girmeyeyim ' dedi. Yan yanayız, orada görüyorum. Güven oyunu çevirdi." şeklinde sözlerini tamamladı.

Sezon başı kamplarının önemine de değinen Hikmet Karaman, “Özellikle ülkemizde zaman zaman meslektaşlarımız bu konuyla ilgili serzenişte bulundu. Kamplar çok önemli. Ben geldiğimde 8 sakat vardı. Yükleme yaparken de oyuncuların zorlandıklarını ve hatta daha farklı sakatlıklar olacağını görüyoruz. Gavranovic 3 maç üst üste oynayamadı. Milli takıma gitti sakatlandı döndü. En son maçta da Dimitri ile beraber kırmızı kart gördü. Uğur, Trabzonspor maçından bugüne kadar ilk 90 dakikası. Onun olmadığı dönemde 2 stoperle oynuyorduk. Kadro planlaması da önemli. Mensah sezonu kapattı ve orada oynatacak oyuncuyu bulmakta zorlanıyoruz. Bugün kulübede bir stoper ve 8 numaramız olsa, maç farklı yere giderdi. Dolayısıyla kamplar ve hazırlık maçları önemli. Oyuncular da o kadar çok maç oynuyor ki. Devre arası olacak, 2-3 gün sonra kupa maçı oynayacak ve 7 gün sonra lige çıkacak. Oyuncuların inanılmaz bir maç trafiği var. Oyuncuların 2 hafta dinlenmesi gerekiyor. Bu sezon başında takımlar kamp yapabilse bu sakatlıkların önüne geçebilirdi. Ben ne yaptığımı biliyorum. Çok üzülüyorum. Fenerbahçe maçında da yaşadık bunu. 2-0’dan sonra pozisyonumuz vardı. Bugün de 2-1’den sonra kontratak yapmamız gereken yerde, 2 kez kontradan gol yedik. Güven’in attığı pasları gördünüz mü? Çok sakindi. Batshuayi’nin attığı gollere bakın. Kalite de öne çıkıyor” diyerek sözlerini tamamladı.