Karar Çıktı – Kayseri'de Pazar Günleri Kapalı Olacak!

Kayseri'de hizmet veren berber, kuaför, güzellik salonları ve masaj salonlarının tatil günleri için karar çıktı. Kayseri'de Pazar günleri hepsi kapalı olacak. Peki, düğünü Pazar günü olanlar ne yapacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Karar Çıktı – Kayseri'de Pazar Günleri Kapalı Olacak!

Kayseri’de hizmet veren berber, kuaför, güzellik salonları ve masaj salonları için alınan kararda Pazar günleri tatil olarak belirlendi.

Ticaret Bakanlığı, 1 Temmuz itibariyle berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftada bir gün kapalı olacağını duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, bu uygulamanın ülke genelinde yürürlüğe girdiği belirtilirken, sektör temsilcilerinden gelen taleplerin titizlikle değerlendirildiği ifade edildi. Açıklamada, 18 Ağustos 2022 tarihinde alınan kararla, tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftada bir gün kapalı olmasının kararlaştırıldığı hatırlatıldı. Kapalı olacak günün belirlenmesi sürecinde her ilin sektörel yapısı, işletme profili ve tüketici tercihleri göz önünde bulundurulacak. Bu nedenle, valilikler, yerel dinamikleri dikkate alarak kapalı olacak günü belirleyebilecekler. Bakanlık, bu çalışmaların tamamlandığını ve yeni uygulamanın 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girdiğini kaydetti.

Karar Çıktı – Kayseri'de Pazar Günleri Kapalı Olacak!

Pazar Günleri Kapalı!

Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Rıfat Alparslan, bugün kuaför ve berberlere yazılı bir bildirim yollayarak kararı açıkladı. Alınan yeni kararda, 'Berber, kuaför, güzellik salonları ve masaj salonları Ticaret Bakanlığı’ndan gelen resmi yazıya istinaden 1 Temmuz’dan itibaren Pazar günleri kapatma kararı almıştır' denildi. Kayseri’de Pazar günleri düğünlerin yoğun olması sebebiyle yapılan açıklamada, 'Pazar günü damat tıraşı ve gelin başı olanların odamızdan izin almaları gerekmektedir' ifadelerine yer verildi.

Karar Çıktı – Kayseri'de Pazar Günleri Kapalı Olacak!

Kayseri’de bulunan kuaförlerden bazıları bu karara çok sevinerek, şimdiden Pazar günü randevularını iptal etti. Bazıları da, 'Tam düğün sezonunda bu karar yanlış. İnsanlar o telaşlarının içinde bir de izin almaya mı çalışacak? Bu izin işi inşallah bize kalmaz' yorumlarını yaptı.