Karar Günü

Milletvekili adayı olmak isteyen kamu görevlileri için tanınan istifa süresi bugün bitiyor. Özhaseki'nin yanı sıra Kilci, Yılmaz ve Alkan gibi üst düzey bürokratların da bugün istifalarını vermeleri bekleniyor.

Karar Günü

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) milletvekili adayı olmak isteyen seçilmişler ve bürokratlar için tanıdığı istifa süresi bugün mesai bitimine kadar doluyor.  7 Haziran seçimlerinde aday adayı olacakların bugün mesai saati sonuna kadar görev yaptığı kuruma dilekçelerini vermeleri gerekiyor. Kayseri’de istifa edip etmeyeceği en çok merak konusu olan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin bugün istifa etmesi bekleniyor. 

ÇANDIROĞLU, ‘BÜYÜKYERİMİZ BİLİR’ 

Kayseri’de gözler bugün istifa etmesi beklenen isimlere çevrildi. İstifası beklenen isimler arasında İl Milli Eğitim Müdürü  Bilal Yılmaz Çandıroğlu, milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa edeceği yönünde ki iddialara ilişkin olarak, " Bu adaylık mevzusu ilk söylendiği günden itibaren nasıl ki büyüklerimiz bize bu İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini takdir eden büyüklerimiz oldu ve biz gelip burada bu görevi ifa ediyorsak siyaset ve milletvekilliği de bizim için aynı noktada. Bu büyüklerimizin takdiri ile alakalı bir süreçtir. Göreceğiz." dedi. 

KİLCİ’NİN İSTİFASI BEKLENİYOR

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Müsteşarı Metin Kilci’de bugün istifa edecek isimler arasında yer alırken. Kilci’nin Kayseri’den aday adayı olmak için bugün istifasını sunacağı siyasi kulislere yansıyan bilgiler arasında. 

KARAKILIÇ, ‘ KAYSERİ’NİN EVLADIYIM 

Öte yandan, Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt AŞ (TETAŞ) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Münib Karakılıç, görevinden istifa ettiğini bildirdi.

Karakılıç, "Her  görev yaptığım kurumda başarı odaklı çalışmalar gerçekleştirdim.   Anadolu'nun ve Türkiye'nin parlayan yıldızı, marka şehri Kayseri'nin bir evladı olarak, ecdadımızdan aldığımız terbiye ve dualar, bize yaptığımız her işte doğruluğu, dürüstlüğü ve en önemlisi yaradılanların en şereflisi insana hizmetin sevdalısı olmayı düstur edindirmiştir" ifadelerini kullandı.

Memur-Sen İl Başkanı Aydın Kalkan istifa ettiğini açıklarken, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Suat Özsoy’un da 10 Şubat’ta istifasını vereceği söyleniyor. Erciyes Üniversitesi’nde de bazı öğretim üyelerinin, adaylık için istifa edeceği konuşuluyor. Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur’un durumu ise henüz netlik kazanmadı. AK Parti Grup Amiri  Halil Ergen, Kayseri’den aday olmak için istifasını sundu. Develi’li olan Ergen’nin listenin önemli bir yerinde yer bulacağı ileri sürülüyor.  Siyasi kulislerde, ismi kamuoyunda konuşulmayan sürpriz istifaların da yaşanacağı konuşuluyor.

MHP’DE İKİ İSTİFA BEKLENİYOR 

Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Alkan’ın da bugün Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) Kayseri milletvekili aday adayı olmak için istifa edeceği ifade edilirken, yine MHP’den geçtiğimiz yerel seçimlerde Kayseri Büykşehir Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Özsoy’un Bolu Vali Yardımcılığı görevinden Kayseri’den milletvekili aday adayı olmak için bugün istifa etmesi bekleniyor.