Karayolları yeni yollar için kolları sıvadı

Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü yapmayı planladığı yeni yollar için asfalt plenti yenileme ve kapasite yükselme çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda 64. Şube Şefliği'ndeki asfalt plenti kapasitesini yenileyerek kapasitesini iki katına çıkardı.

Karayolları yeni yollar için kolları sıvadı

Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre yapılması planlanan yeni yollar için yenilenen ve kapasitesi arttırılan asfalt plentlerinin karayolları üst yapısı için ihtiyaç duyulan her türlü bitümlü sıcak karışımı üretecek özellikte olduğu ifade edildi.
 
30 KİLOMETRE YOL YAPILDI, 60 KİLOMETRE DAHA
 
Edinilen bilgilerde bölgede bu yıl 30 kilometre yol yapıldığını ifade eden yetkililer, gelecek yıl için ise bu miktarın iki katına çıkarak 60 kilometreye ulaşacağını belirtirken, bu nedenlerle ise asfalt plentlerini yenilediklerini ve kapasitelerini arttırdıklarını aktardı. Bu kapsamda 64. Şube Şefliği’ndeki yenilenen asfalt plentinin de 60 ton/saat kapasitesinde olduğu bildirildi.
 
BÖLGEDE 8 ŞUBE ŞEFLİĞİ, HER ŞEFLİKTE ASFALT PLENTİ
 
Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü içerisinde toplam 8 şube şefliği bulunduğu ve her şube şefliğinde ise asfalt plentinin yer aldığı belirtildi. Söz konusu asfalt plentlerinin ise yol yapım ihtiyaçları doğrultusunda yenilendiği ve kapasitesinin arttırıldığı paylaşıldı. HABER: KAAN AKBAŞ