'Karnı toklar asgari ücret belirleyemez'

EMEK Partisi (EMEP) Kayseri İl Örgütü, asgari ücret ile ilgili basın açıklaması yaptı. Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen basın açıklamasında EMEP İl Başkanı Ahmet Akarsu, pandemi koşulları içerisinde daha kötü şartlara mahkum edilen işçinin hakkının verilmediğini savundu.

'Karnı toklar asgari ücret belirleyemez'

GÜNLÜK 39 TL
'Kısa çalışma ödeneği' adı altında işçinin günlük 39 TL'ye mahkum edildiğini söyleyen Akarsu, "uradan bir kez daha söylüyoruz günlük 39 lira ile ya da asgari ücret ile gelin siz geçinin de görelim? Asgari ücreti belirleyenler, asgari ücretlinin halinden anlayanlar değildir. “Karnı tok, sırtı pek” kişiler asgari ücret belirleyemez. Asgari ücreti, asgari ücretle geçinen işçiler belirlemelidir." dedi.

"ASGARİ YAŞAM İSTEMİYORUZ"
Kayseri'de pandemi sürecinde çalışmak zorunda kalan çok sayıda emekçinin yaşamını yitirdiğini, ayrıca çok sayıda gencin bu süreçte ekonomik sıkıntılar nedeniyle intihar girişiminde bulunduğunu belirten Akarsu, "Asgari ücret zammı gelmeden doğalgaza, elektriğe, temel tüketim ürünlerine zamlar gelmiştir. İlimiz Kayseri’de ekmeğe de zam yapılmıştır. İşte asgari ücret böylesi bir dönemde belirlenecektir. Asgari ücret bu zamana kadar bizlere sadece 'asgari' bir yaşam sunmuştur. Bizler 'asgari bir yaşam' değil insanca bir yaşam istiyoruz. Çünkü işçi ve emekçilere reva görülen asgari ücret ile ancak ev kirası, faturalar ancak ödenebiliyor." ifadelerini kullandı.
Haber Merkezi