Kavanoz kurabiye nasıl yapılır - Pratik kurabiye tarifi - Türk Mutfağı
Bugün çay demleyene kadar hazır olacak pratik ve uzun süre saklayabileceğiniz kavanoz kurabiye tarifi ile karşınızdayız.
Bugün çay demleyene kadar hazır olacak pratik ve uzun süre saklayabileceğiniz kavanoz kurabiye tarifi ile karşınızdayız.
Kıyır kıyır ağızda dağılan enfes lezzetiyle çörekotu ve susamla zenginleştirilmiş bu pratik tarifi çay keyfi yaparken tüketebileceksiniz.
Çayın yanına ne iyi gider diye düşünmeyin. Pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz kavanoz kurabiye tarifini sizler için araştırdık. Kavanoz kurabiye için gereken malzemeler, 125 gram tereyağı (Margarin de olabilir) yarım sıvı yağ 2 yumurta 1 yemek kaşığı şeker 1 Çay kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu 3 su bardağı un Üzeri için; Yumurta sarısı Çörek otu Susam Kavanoz kurabiyenin yapım aşaması,
Margarin, sıvı yağ, yumurta akı, şeker, tuz, çörek otu ve kabartma tozunu karıştırma kabına alın. Karışım krema kıvamına gelene kadar elinizle karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek elinize yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edin. Fındık büyüklüğünde yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. 180 derecede önceden ısınmış fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Başka bir lezzet turunda görüşmek üzere deneyen herkese afiyet olsun.