Kaya'dan iddialı cumhurbaşkanlığı çıkışı

Kayseri'de önemli açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili konuştu. Millet İttifakı vekili seçimle ilgili ne düşünüyor? Kılıçdaroğlu seçilmezse ne yapacak? Sinan Oğan kimi destekleyecek? İşte detaylar..

Kaya'dan iddialı cumhurbaşkanlığı çıkışı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Kayseri’de basın toplantısı düzenleyerek önemli açıklamalarda bulundu.

Kaya'dan iddialı cumhurbaşkanlığı çıkışı

Bir gazetecinin “Seçimi kazanamazsanız sonraki süreçte ne gibi çalışmalarınız olacak?” sorusuna Kaya, Kılıçdaroğlu’nun kazanacağından şüphelerinin olmadığı yanıtını verdi.

Kaya'dan iddialı cumhurbaşkanlığı çıkışı
Kaya, “Biz 28 Mayıs’ta kaybetme gibi bir durumu göz önünde bulundurmuyoruz. Bizim böyle bir değerlendirmemiz yok. Biz 29 Mayıs sabahına Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığıyla uyanacağımıza inanıyoruz” dedi.

Kaya'dan iddialı cumhurbaşkanlığı çıkışı
Kaya Sinan Oğan ile ilgili soruya ise, “Sinan Oğan Bey’in aldığı oy zaten iktidar muhalifi insanlarımızın oylarıdır. Ve bu insanlar da değişim istiyor. Bizim yaptığımız değerlendirmelere göre Sinan Oğan Bey’in yaptığı açıklama hem ülkemize bu değişikliği teşvik edecek bir açıklama olacak hem de seçmenin de çok önemli bir kısmı bu noktada tercihini Millet İttifakı’ndan yana kullanacak. Bu değişimin öncüsü olacak diye düşünüyorum. Biz 28 Mayıs’ta kaybetme gibi bir durumu göz önünde bulundurmuyoruz. Bizim böyle bir değerlendirmemiz yok. Biz 29 Mayıs sabahına Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığıyla uyanacağımıza inanıyoruz” cevabını verdi.