Kayseri 1 hafta içinde 2 mevsimi yaşayacak!

Geçtiğimiz günlerde Türkiye genelinde etkili olan soğuk hava ve yağış yerini sıcak havaya bıraktı. Uzmanlar önümüzdeki günlerde yaz ve sonbahar geçişleri sebebiyle 2 mevsimin yaşanacağını belirtiyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri 1 hafta içinde 2 mevsimi yaşayacak!

Geçtiğimiz günlerde etkili olan sağanak yağışlar ve soğuk hava yerini sıcak havaya bıraktı ancak uzmanlar önümüzdeki günlerde Türkiye genelinde 2 mevsimin yaşanacağına dikkat çekiyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber’de…

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen önümüzdeki 5 günde sıcaklıkların ortalamaların üzerine çıkacağını belirtti. Şen pazartesi günü ise yağışlı havanın geri geleceğini belirtirken, ‘Türkiye 1 hafta içinde 2 mevsimi yaşayacak. Özellikle kuzey batı bölgesi. Yaz ve sonbahar bu geçişler önemli hava olayları oluşturabilir. Pazara kadar yaz. Pazartesi sonbahar. Pazartesi, salı Marmara’ya dikkat’ dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre ise; yurdun kuzeydoğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Sinop, Samsun ve Ordu’nun iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Sabah ve gece saatlerinde Marmara’nın kuzeyi ve doğusu, Batı Karadeniz ile İç Anadolu’nun kuzeybatısında sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Sıcaklıklar artıyor

Hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgârın ise genellikle yurdun batısında kuzey ve kuzeybatı, doğu kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen’in hava durumu değerlendirmesi ise şu şekilde,

Hafta sonuna kadar yaz havası, Yağışsız 5 gün. Sıcaklıklar ortalamanın 2-4 derece üstünde. İç kesimlerde sis gece ve sabah etkili ulaşımında etkili olabilir. Vadilerde özellikle. Hafta sonu İstanbul 30 derece, Adana 38 derece Antalya 35 derece olur.
Deniz suyu sıcaklıkları şu şekilde olacak, Antalya 29 Bodrum 24 Marmaris 25 Çeşme 25, Sinop 25 Dikili 25 Şile 24 derece.

1 hafta içinde 2 mevsim

Prof. Dr. Orhan Şen X paylaşımında şu ifadelere yer verdi, ‘Türkiye 1 hafta içinde 2 mevsimi yasayacak. Özellikle kuzey bati bölgesi. Yaz ve sonbahar bu geçişler önemli hava olayları oluşturabilir. Pazara kadar yaz. Pazartesi sonbahar. Pazartesi Salı Marmara’ya dikkat’ 

 

Uzmanlar mevsim geçişi döneminde yaşanacak hava olaylarından Kayseri’nin de nasibini alacağını belirtiyor.