Kayseri AB'den 'demokrasi ve insan hakları' için hibe almış

Kayseri, onlarca Avrupa Birliği (AB) projesinin yaklaşık olarak 3'te 1'ine başvururken, söz konusu programlar içerisinde ise Kayseri'nin 'Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi Hibe Programı' adlı programdan faydalandığı görüldü.

Kayseri AB'den 'demokrasi ve insan hakları' için hibe almış

Konuyla ilgili bilgiler edindiğimiz Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi’nin verdiği bilgilere göre, Kayseri’de bir eğitim kurumunun söz konusu türde AB hibesi edindiği paylaşılırken, son dönemde insan hakları ve demokrasi noktasında kötü bir sınav veren AB’nin böyle bir hibe vermesi ve Kayseri’den de söz konusu hibeden faydalanılması dikkatleri çekti. Edinilen hibenin geçmişte alınmış olduğu belirlenen projenin toplam hibe tutarının 99 bin 993 euro olduğu, bu miktarın ise 8 bin 994 erosunun AB tarafından geri kalan 9 bin 999 eroluk kısmının ise Türkiye tarafından karşılandığı kayıtlara geçti.
 
YURT GENELİNDE 31 FARKLI KURUM VE KURULUŞ FAYDALANDI
 
Söz konusu hibeden yurt genelinde ise farklı illerden toplam 31 ayrı kurum ve kuruluşun faydalandığı belirlendi. Hibeden ağırlığı eğitim konusunda olmak üzere bir çoğu resmi olan kurumların faydalandığı da kaydedilen bilgilerde milyonlarca euro hibe edinildiği görüldü.
 
2 BUÇUK MİLYON EURODAN FAZLA HİBE
 
Öğrenilen bilgilerde Türkiye’de Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi Hibe Programı’ adlı programdan toplam 2 milyon 603 bin 609 euro hibe edinildiği aktarıldı. Söz konusu miktarın ise 2 milyon 343 bin 248 eurosunun AB katkısı olduğu, geri kalan 260 bin 360 eurosunun ise Türkiye katkısı olduğu iletildi. HABER: KAAN AKBAŞ