Kayseri-Antalya hızlı tren projesinin tarihi belli oldu - Ne zaman bitecek?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 5 ili birbirine bağlayacak hızlı tren projesi için çalışmalara başladı. Kayseri-Nevşehir-Aksaray-Konya-Antalya illerini kapsayan proje ne zaman bitecek? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri-Antalya hızlı tren projesinin tarihi belli oldu - Ne zaman bitecek?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kayseri-Nevşehir-Aksaray-Konya-Antalya illerini bir birine bağlayacak yeni hızlı tren projesi için çalışmalara başladı. Kayseri-Antalya arasını 2 saat 45 dakikaya düşürecek proje ne zaman bitecek? İşte detaylar…

2027 yılında hayata geçirilecek Kayseri-Ankara arası hızlı tren projesinin başlamasının ardından Bakanlık yeni bir hat çalışmasının müjdesini verdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 5 ili birbirine bağlayan proje için çalışmalara hız verdi.

Mesafe 2 saat 45 dakikaya düşecek!

Kayseri-Antalya arasındaki mesafeyi 2 saat 45 dakikaya düşürecek hattın Konya-Antalya kesiminin projelendirme çalışmalarının tamamlandığı, projenin Nevşehir-Konya kısmında ise etüt işlemlerinin devam ettiği belirtildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da daha önce açıkladığı projenin, etüt çalışmalarına göre demiryolu hattı Kayseri’den başlıyor, Nevşehir, Aksaray ve Konya üzerinden Antalya’ya kadar ulaşıyor. 4 bölümden oluşan hızlı tren projesinin toplam uzunluğu 607 kilometreyi buluyor. Antalya-Kayseri hızlı tren projesinde Acıgöl, Nevşehir ve Avanos olmak üzere 3 ana istasyon planlanıyor.

Ne zaman başlayacak?

Bakanlığın zaman zaman açıklamalar yaptığı Kayseri-Antalya arası yapılacak olan Hızlı Tren projesine ne zaman başlanacağı ve ne zaman tamamlanacağı merak konusu oldu.

Projenin Antalya-Konya kısmının 2024 yılında başlayıp 2030 yılında tamamlanması planlanıyor. Konya-Aksaray arasındaki bölümün 2031 yılında bitirilmesi hesaplanırken, Aksaray-Kayseri kısmının 2031 yılında başlayıp, 2037 yılında tamamlanması hedefleniyor.