Kayseri arabuluculukta 7'nci oldu

Kayseri'nin Türkiye'de arabuluculuk ile tutulan tutanak sayısı bakımından iller içerisinde 7'nci olduğu öğrenildi.

Kayseri arabuluculukta 7'nci oldu

Kayseri'nin Adalet Bakanlığı'nın kazan-kazan prensibine dayalı olarak sorunların çözümünü sağlayan arabuluculuğu hizmete koymasından sonra, Kayseri'nin arabuluculuk kapsamında tutulan tutanak sayısı bakımından iller arasında 30 tutanak ile iller içerisinde 7'nci sırada yerini aldığı ortaya çıktı. 

EN ÇOK BAŞVURULAN KONU İŞÇİ İŞVEREN UYUŞMAZLIKLARI 

Edinilen bilgilerde en çok tutanak tutulan konunun toplam 12 tutanak ile işçi ve işveren uyuşmazlıkları olduğu öğrenildi. Diğer konular ve miktarları da şöyle oldu; tapu iptali ve tescil 1, borç alacak ilişkisi 2, maddi manevi tazminat 2, zarar tazmini 2, telif hakları 7, kat karşılığı inşaat 1, taşınmaz devri 1, yerine getirme 1 ve miras taksimi 1. 

Tutanaklardan telif hakları 2 ve borç alacak ilişkisinden 1 olmak üzere toplam 3 adet 'anlaşma sağlanamadı' sonucunun da meydana geldiği bildirildi.

İLK SIRADA İSTANBUL

Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı'nda elde edilen bilgilerde, 2016 yılı Şubat ayı itibariyle Kayseri'de arabuluculuk kapsamında toplam 30 tutanak tutulduğu kaydedilirken, 855 tutanak ile ise sıralama İstanbul'un ilk sırada yerini aldığı öğrenildi. İstanbul'u da toplam 458 tutanak ile Bursa ve 213 tutanağa sahip olan İzmir takip etti. Listede Ankara 160 tutanak ile dördüncü, Mersin 56 tutanak ile beşinci ve 31 tutanak ile ise Muğla altıncı olurken, Kayseri'den sonra ise sırası ile Denizli, Konya ve Erzurum geldi.

Türkiye genelinde arabuluculuk tutanağının ise toplam 1936 olduğu bildirildi.

ARABULUCUĞUN PARASAL DEĞERİ 400 MİLYON LİRA  

Adalet Bakanlığı'na bağlı Arabuluculuk Daire Başkanlığı'nı verdiği bir başka bilgi de arabuluculuk uygulamalarının parasal değeri oldu. Buna göre bu miktarın 2016 yılı Şubat ayı itibariyle toplam 393 milyon 665 bin 948 Lira olduğu dikkatleri çeken bir başka detay oldu. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ