Kayseri asfalt kaplamada 9'uncu oldu

Kayseri'nin asfalt kaplamada iller içerisinde ilk 10'a girdiği öğrenildi.

Kayseri asfalt kaplamada 9'uncu oldu

Karayolları Genel Müdürlüğü'nden öğrenilen 2016 yılı yol bilgilerine göre, yolların asfalt kaplamalarında ilk 10'a girdiği ortaya çıkarken, Kayseri'yi ise Diyarbakır oldu. 

600 KİLOMETRE ASFALT KAPLAMA 

Karayolları Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgilerde, Kayseri'nin toplam 600 kilometrelik bir asfalt kaplaması iller içerisinde 9'uncu sırada geldiği kaydedilirken, kendisinden sonra gelen Diyarbakır'ın 565 kilometre asfalt kaplamasına sahip olduğu belirlendi. Kayseri'den önce ise 613 kilometrelik asfalt kaplama ise Şanlıurfa'nın yer aldığı paylaşıldı.  

EN ÇOK ASFALT KAPLAMA KONYA'DA 

Öğrenilen bilgilerde iller arasında en çok asfalt kaplama olan ilin toplam 1479 kilometre asfalt kaplama Konya olduğu bildirildi. Konya'yı ise toplam 1135 kilometre asfalt kaplaması olan Sivas takip ederken, üçüncü sırada ise toplam 758 kilometre ile Mersin geldi. 

KOCAELİ'DE HİÇ ASFALT KAPLAMA YAPILMADI

İller arasında en az asfalt kaplama olan il de toplam 3'er kilometre ile Sakarya ve Iğdır olurken, iller arasında Kocaeli ise hiç asfalt kaplama yapılmayan tek il olarak dikkatleri çekti.  

Listede İstanbul'a 35, Ankara'ya 626 ve İzmir'e ise 618 kilometre asfalt kaplama yapıldığı da dikkatleri çeken bir başka bilgi oldu. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ