Kayseri Barosu'ndan bebek katillerine tepki!

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) haksız kazanç elde etme amacı güden ve sadece 8 bin TL için 10 bebeğin ölümüne sebep olan Yenidoğan Çetesi ülke gündemine oturdu. Tepkiler çığ gibi büyürken Kayseri Barosu da yaşanan olaylara sessiz kalmadı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri Barosu'ndan bebek katillerine tepki!

Başhekimden doktora, hemşireden 112 sağlık personeline, polisten jandarmaya kadar herkes bu çetenin içinde yer alıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) haksız kazanç elde etmek için hasta olmamasına rağmen yenidoğan bebekleri ve diğer hastaları yoğun bakımda tutan çete 10 bebeğin ölümüne neden oldu.

Bu korkunç olay, yenidoğan bebek çetesi olarak anılan bir grubun insan hayatını hiçe sayarak para için işlediği suçları gözler önüne seriyor. Çetenin, hastanede doğan bebekleri ticari bir araç olarak gördüğü ve sağlık çalışanlarının etik kurallarını çiğnediği dehşet verici diyaloglar ortaya çıktı. Diyaloglarda ‘Doğukan, sen çocuğu bugün yaşat tamam mı? Gidip babayla, anneyle görüşeceğim; bugün parayı alacağım. Bugün bir alem yaparız, o parayı bir kurtarayım.’ şeklinde ifadeler yer alıyor.

Kamuoyunda yankı uyandıran olayın ardından Kayseri'den de tepkiler gelmeye devam ediyor. Kayseri Barosu da açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi

'Kamuoyunda 'yenidoğan çetesi' olarak bilinen, içlerinde kamu görevlilerinin ve sağlık çalışanlarının bulunduğu suç örgütü hakkındaki, İstanbul cumhuriyet başsavcılığınca yürütülen soruşturma dosyası kapsamında basına yansıyan görüntü ve belgeler kan dondurucu ve dehşet vericidir.

Bilindiği üzere yaşam hakkı, sağlığa erişim hakkı ve çocuk hakları, anayasada ve uluslararası taraf olunan sözleşmelerde en temel hak ve özgürlükler arasında yer almaktadır. söz konusu temel hak ve özgürlüklerin, onlarca kamu görevlisi ve sağlık çalışanı tarafından, bir örgüt faaliyeti çerçevesinde haksız para kazanma saikiyle; bebekleri öldürecek, yargı mensuplarını tehdit edecek, kamu vicdanını ve kamu güvenliğini bu denli zedeleyecek düzeyde ihlal edilmiş olması asla kabul edilemez.

Kayseri barosu olarak; sağlık sisteminin içine yerleşmiş bu suç örgütüne ilişkin yargılamanın en kapsamlı şekilde yapılarak örgüt hiyerarşisi içerisinde yer alan herkesin, hiçbir ayrım gözetilmeksizin en ağır cezaları almaları için sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz.