Kayseri 'başkanlık sistemi'ne destekte en başlarda

Kayseri'nin yapılan anketler sonucu başkanlık sistemine en çok destek veren iller içerisinde yer aldı.

Kayseri 'başkanlık sistemi'ne destekte en başlarda

Bir kamuoyu araştırma şirketi tarafından yapılan başkanlık sistemi anketinde Kayseri yüzde 75.3'lük bir oranla ilk sıralarda geldi.

Ankette ilk sırayı yüzde 82.7'lik bir oran ile Konya'nın aldığı dikkat çekerken, onu ise yüzde 79.2'lik bir orana sahip olan Erzurum izledi. Kahramanmaraş ise yüzde 77.5 şeklinde çıkarken, Kayseri'de söz konusu illerin arkasından gelerek 4. sırada yerini aldı. Büyükşehir ve diğer iller arasında Kayseri'den sonra yüzde 74.2'lik orana sahip olan Şanlıurfa bulundu. 

Başkanlık sistemi anketine göre başkanlık sistemine en az desteği veren illerin başında yüzde 29 ile Van olurken, en destek oranına sahip olan diğer iller de şu şekilde gerçekleşti: yüzde 29.2 Muğla, yüzde 31.3 Diyarbakır, yüzde 33 Mardin ve yüzde 34.2 Mersin.  

TÜRKİYE'NİN GÜÇLENECEĞİ DÜŞÜNÜLÜYOR

Yapılan ankette yeni anayasaya destek verenlerin yüzde 51'inin ise 'Türkiye'nin daha da güçleneceğini' düşündüğü için başkanlığa olumlu baktığı öğrenildi. Konya'nın birinci, Erzurum'un ikinci ve Kahramanmaraş'ın üçüncü olduğu başkanlık istemine destek veren iller anketinde İstanbul yüzde 59.7, Ankara ise yüzde 57.2 oranında destek verdi. 

AK PARTİ'DEN YÜZDE 95 DESTEK

Araştırmada AK Parti seçmeninin yüzde 95'inin de başkanlık sistemine destek verdiği ortaya çıkarken, yüzde 55'le diğer parti seçmenleri ikinci sırada yer aldı. CHP seçmeninde bu oran yüzde 5.7, MHP'de yüzde 28, HDP'de ise yüzde 8.1 şeklinde gerçekleşti. HABER: KAAN AKBAŞ