Kayseri bekleyedursun Yozgat'ta biri daha tamamlanıyor!

Kayserililerin kendini bildikleri günden beri vaatlere konu olan Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesi henüz gerçekleşmedi. Yozgat ve Sivas'ta faaliyete geçen YHT her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Şimdi de Yozgat'ta bir garı daha tamamlanıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayseri bekleyedursun Yozgat'ta biri daha tamamlanıyor!

Kayseri’de yılan hikayesine dönen Yüksek Hızlı Tren Projesi için, Kayseri-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı Projesi’nde çalışmalarının 2027-2028 yılında tamamlanacağı ve hizmete gireceği bilgisi verildi. Kayserililer heyecanla YHT projesini beklerken, Yozgat’ta bir gelişme daha yaşandı.

İç Anadolu’nun mega kenti olarak adlandırılan Kayseri’nin ulaşım ve lojistik sorunu medya mensupları tarafından sık sık gündeme getiriliyor. Yıllardır heyecanla beklenen hızlı tren projesinin bir türlü hayata geçirilmemesi vatandaşların tepkisini çekiyor. Anadolu’nun kavşak noktasında bulunan, sanayi ve ticaretin yanı sıra eğitim, sağlık, spor, turizm ile tarım ve hayvancılık alanlarında da adından söz ettiren Kayseri, Yüksek Hızlı Tren’e hala kavuşamadı. Geçtiğimiz aylarda Kocasinan ilçesi Düver Mahallesi’ndeki Yüksek Hızlı Tren Hattı şantiyesini ziyaret eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, çalışmalarla ilgili yetililerden brifing alarak, sahada incelemelerde bulunmuş konuyla ilgili bilgiler vermişti. Başkan Büyükkılıç, Kayseri-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı Projesi’nde çalışmaların 2027-2028 yıllarında tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti. 

Yozgat’ta bir gar daha tamamlandı!

Kayserililerin YHT hasreti sürerken komşu ilimiz Yozgat’ta Yerköy YHT Garı çalışmalarında sona gelindi. Garın son hazırlıkları devam ederken, Yerköy Belediye Başkanı Yerköy’e değer katacak bu projenin açılışı için gün saydıklarını ifade etti.

Kayseri bekleyedursun Yozgat'ta biri daha tamamlanıyor!