KAYSERİ BES'E İLGİ GÖSTERMEDİ

Kayseri, Bireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES) ilgi göstermedi.

KAYSERİ BES'E İLGİ GÖSTERMEDİ

Kişilerin aktif çalışma yaşamları süresince yaptıkları tasarrufları uzun vadeli yatırıma yönlendirerek emeklilik dönemlerinde yaşam standartlarını koruyabilecekleri bir gelir elde etmelerini sağlayan özel emeklilik sistemi olan BES’te Kayseri, katılımcı miktarında ilk 10’da yer bulamadı. 
 
İLK SIRADA İSTANBUL
 
BES’te katılım miktarında İstanbul, nüfus miktarına da bağlı olarak ilk sırada yer aldı. Buna göre 2019 yılı Ocak ayı itibariyle İstanbul’da 1 milyon 921 bin 282 katılımcı yer aldığı dikkatleri çekerken, İstanbul bu miktar ile ilk sırda yer buldu. İstanbul’u Ankara ve İzmir takip etti.  Türkiye’de BES katılımcı miktarında yer ilk 10 il ise sırasıyla şunlar oldu; “İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Kocaeli, Adana, İçel, Muğla ve Konya.”
 
BES’TE EKONOMİ, İSTİHDAM VE REFAH DÜZEYİNİ İYİLEŞTİRME AMAÇLANIYOR
 
BES ile tasarruf edilen paralar ile istihdamın arttırılması, ekonomiye kaynak aktarılması, refah düzeyinin iyileştirilmesi gibi belli başlı amaçlar ise özetle şu şekilde sıralanıyor; “Bireylerin emekliliğe yönelik tasarruflarının yatırıma yönlendirilmesi ile emeklilik döneminde ek bir gelir sağlayarak refah düzeyini yükseltmek, ekonomiye uzun vadeli kaynak yaratmak, istihdamı arttırmak, ekonomik kalkınmaya katkıda bulunmak.” HABER: KAAN AKBAŞ