Kayseri bize sahip çıktı

Geçtiğimiz dönemde Suriyeli vatandaşlara Türkiye kapılarını açmış ve birçok vatandaşa yerleşim yeri vermişti.

Kayseri bize sahip çıktı

 Bunlar arasında Sarıoğlan ilçesine bağlı Çiftlik beldesinde kuzenleri ve amcasıyla yaşayan 15 yaşındaki Cuma Alü memleket hasretini dile getirerek Kayseri’nin kendisi ve akrabalarına sahip çıktığını söyledi. 
Ailesinden ayrı olduğu için çok zorluk çektiğini vurgulayan Alü, “Şuan buradayım ama annem babam ne yapıyor neredeler haberim yok. Bizim oralarda savaştan dolayı her şey çok pahalı kimseyi arayamıyorum, arasam bile 5 dakika dolmadan kapanıyor hatta çoğu zaman şebeke bile olmuyor.”dedi.
Türkiye’ye yerleştikten sonra Çiftlik Beldesi’ndeki bir iş yerinde hayırsever vatandaşlar tarafından kendisine iş verildiğini söyleyen Alü, “Okula gitmem gerekiyor bir şeyler öğrenmem gerekiyor ama çalışmam lazım, çalışıp ailemi buraya getirmem lazım. Buradaki birkaç arkadaşım ve çalıştığım yerdeki insanlar sayesinde Türkçeyi az çok öğrendim. Sağ olsunlar bize yatacak yer kullanacak eşyalar verdiler. Kaymakam da ziyaret etti bizi. Çok şükür korktuğumuz kadar sert davranışlarla karşılaşmadık. Kayseri’de çok iyi yardımsever insanlar var ama hiçbir yer ailenin yanını tutmuyor.” diye ifade etti.

ÖZEL HABER: HATİCE SIRMA (STAJYER)