Kayseri boykottan vazgeçti – Yeniden piyasaya çıktılar!

İsrail'in Filistin'de uyguladığı saldırılar nedeniyle yurdun dört bir yanında İsrail menşeili ürünler boykot edilmeye başlanmıştı. Ancak son zamanlarda resturant ve lokantalarda sık sık görülmeye başlayan ürünler 'Kayseri boykottan vazgeçti' yorumlarını da beraberinde getirdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri boykottan vazgeçti – Yeniden piyasaya çıktılar!

İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırıları nedeniyle boykot edilen İsrail menşeili ürünler yeniden piyasaya çıktı. Restaurant ve lokantalarda sık sık görülmeye başlanan ürünler boykota devam eden vatandaşların tepkisine neden oldu.

İsrail’in 7 Ekim’de Gazze’de başlattığı, artık bir soykırıma dönüşen operasyon 1 yılı doldurmak üzere. Hepimizi modern dünyanın kurucu değerlerini sorgulamaya iten bu süreç, vicdan sahibi insanların bir yandan devletlerini harekete geçirmeye çalışmalarına bir yandan da bireysel olarak yapabileceklerine odaklanmalarına yol açtı.

Şirketler büyük zarar etmişti!

Daha önceden de hayata geçirilen boykotların aksine bu kez hem kapsamı hem de gerekçeleri bakımından daha sürdürülebilir bir boykot tecrübesi yaşıyoruz. Hem hisse fiyatları hem de satışlar temel alındığında boykot sürecinde en çok etkilenen şirketin Starbucks olduğu söylenebilir.

Yurdun dört bir yanında vatandaşlar İsrail menşeili ürünleri almaktan vazgeçerken Coca Cola, Starbucks, Ariel, McDonald’s gibi İsrail ve ABD merkezli pek çok şirketin zarar görmesine sebep oldu.

Boykotun ilk zamanlarında büyük hassasiyetle bu şirketlerin ürünlerini almayan vatandaşlar yerli ürünlere yönelmişti.

Piyasada sıkça görülmeye başlandı!

Pek çok bakkal ve market de bu ürünleri satmıyordu ancak son zamanlarda bu ürünler lokanta, restaurant, bakkal, market, zincir marketlerde sık sık görülmeye başlandı.

Boykot sürecine dikkat eden vatandaşlar son zamanlarda azalan bu duyarlılığa tepki gösteriyor. Kayserili vatandaşlar sürecin çok hassas olduğunu bu durumun istikrarlı bir şekilde sürmesi gerektiğini belirterek tüm Türkiye’yi boykot sürecine uymaya davet ediyor.