Kayseri boykotu unuttu mu?

İsrail Devleti 7 Ekim 2023 yılından bu yana Filistin'e yönelik saldırılarını sürdürüyor. Küresel çapta tepki toplayan saldırılar sonucu bazı ürünler de boykot ediliyor. Peki Kayseri boykotu unuttu mu? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde....

Kayseri boykotu unuttu mu?

İsrail Devleti ve Filistin Devleti arasında sular durulmuyor. İsrailli devletin Filisti'nin Gazze şeridine yönelik gerçekleştirdiği saldırılar sonucu pek çok sivil vatandaş ve bebek hayatını kaybetti. Tepki toplayan ve 'Soykırım' olarak nitelendirilen bu saldırılar sonucu Kayseri'de de bazı ürünler boykot ediliyor. Ancak bu ürünler yeniden sıkça görülmeye başlandı. 

İsrail'in Filistinli vatandaşlara yönelik saldırısı 1 yıla yaklaştı. Bu süre boyunca küresel çapta büyük tepkiler toplayan İsrailli devlet ne yazık ki genç, yaşlı, küçük, büyük demeden bombalamaya devam etti. Sığınak olarak hastane ve okulları kulanan Filistinli vatandaşları da hedef alan İsrail devleti pek çok kişinin yaşamını yitirmesine sebep oldu.

Savaş ortasında kalan küçük çocukların ağladığı ve 'ölmek istiyorum' ifadeleri kamuoyunda yankı uyandırdı. Yine Gazze Şeridi'ne yardım taşıyan uçakların havadan indirdiği yardım kutularının paraşütlerinin açılmaması sonucu Filistinlilerin üzerine düşmüş 5 kişi hayatını kaybederken bazı kişilerin de yaralandığı bildirilmişti.

Teknolojinin gittikçe ilerlediği ve günümüzde artık uzaya ve bilime yönelik çalışmaların gerçekleştirildiği 2024 yılında 'Soykırım' olarak nitelendirilen saldırılar kamuoyunu derinden etkiliyor.

Kayseri boykotu unuttu mu?

Kayseri'de dikkat çeken etkinlikler!

Dünyada Filistin'e destek için pek çok eylem, etkinlik ve boykot gerçekleştiriliyor. Hamburger markası McDonalds'ın İsrail askerlerine hamburger göndermesi de ayrcıa tepki toplarken İsrail ve Filistin saldırılarına destek veren Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ürünlerine boykot kampanyası başlatıldı. Coca Cola, Fairy, Nestle gibi ürünler boykot edilirken Kayseri'de de boykot için cadde ve kaldırımlara söz konusu ürünler yapıştırılarak farkındalık oluşturmak amaçlandı. 

Bununla birlikte Kayseride Gülsan bünyesinde faaliyet gösteren Meysu A. Ş, 2006 yılında cola üretimine başladı. Bu yıla kadar, pazarda pek önemli bir pay sahibi olmayan Meysu cola, boykot ile birlikte sipariş yağmuruna tutuldu. Ayrıca ülke genelinde gerçekleştirilen boykotlar ile söz konusu devletin gelirlerinin 11 ayda yüzde 17 oranında azaltıldığı belirtiliyor.

Bugün de kentin işlek bulvarlarından biri olan Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'ndaki McDonald's'ın reklamının üzerine ''Katil Siyonistin destekçilerine boykot'' yazılı pankart asıldı. Pankartı gören vatandaşlar ise Filistin'e destek olduklarını ifade ediyor.

Ancak boykot sürecinde dikkat eden vatandaşlar olsa da bu duyarlılıkta azalma olduğu gözlemleniyor. Kentte bulunan bakkal ve marketlerde boykot ürünlerine yer vermezken son zamanlarda bu ürünler raflarda ve lokantalarda sıkça görülmeye başlandı.