Kayseri büyük illerden göç alma başarısı gösterdi

Kayseri'nin Ankara ve İstanbul gibi büyükşehirlerden göç aldığı ortaya çıktı.

Kayseri büyük illerden göç alma başarısı gösterdi

Türkiye İstatistik Kurumu’ndan (TÜİK) elde edilen Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sitemi’nde (ADNKS) yer alan son bilgilerde Kayseri’nin 2017 yılında Ankara ve İstanbul gibi büyükşehirlerden göç aldığı dikkatleri çekti.
 
ANKARA’DAN VE İSTANBUL’DAN BİNLERCE KİŞİ GÖÇ ETTİ
 
Edinilen bilgilerde Kayseri’nin 2017 yılında İstanbul ve Ankara’dan binlerce kişi göç aldığı gözlendi. Buna göre söz konusu sürede Kayseri Ankara’dan toplam 3 bin 480 kişi göç alırken, İstanbul’dan alınan göçün ise toplam 4 bin 54 olduğu belirlendi. Kayseri’nin büyük şehirlere ve büyük şehirlerden göç profilinde söz konusu iller arasında neredeyse eşit miktarda göç alış verişi yaşandığı da kayıtlara geçiyor. 
 
TERSİNE GÖÇ YAŞANDI
 
Türkiye’nin göç profiline göre göçlerin büyük ölçüde küçük şehirlerden büyük şehirlere doğru yaşandığı bilinirken, Kayseri’de ise bu durumun adeta tersine döndüğü görüldü. Bu tablo ile İstanbul ve Ankara’ya kıyasla küçük şehir olan Kayseri’den İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerden göç alınması başarı olarak yorumlandı. Kayseri’ye göç bilgilerinde en yüksek göçün İstanbul ile Ankara’dan yapıldığı dikkatleri çekerken, bu illeri ise Sivas ve Yozgat’ın takip ettiği paylaşıldı. HABER: KAAN AKBAŞ