Kayseri Çarşısı Ayaklandı!

Irak'ın Erbil kentindeki Osmanlı yadigârı Kayseri Çarşısı'nda 5 Mayıs'ta çıkan yangın, çarşı esnafını derinden etkiledi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri Çarşısı Ayaklandı!

Yangında yaklaşık 250 dükkân ve depo tamamen yanarken, büyük maddi hasar meydana geldi. Irak İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bu yangınların terör örgütü PKK mensupları tarafından çıkarıldığı belirtildi. Yangından sonra çarşı esnafı, bu teröristlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını ve idam cezasının verilmesini talep ediyor.

Kayseri Çarşısı Ayaklandı!

Irak İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Mikdad Miri el-Musevi, Kerkük, Erbil ve Duhok'ta son zamanlarda meydana gelen yangınların faillerinin terör örgütü PKK mensupları olduğunu ve yakalananların ifadelerinde başka bölgelerde de yangın çıkarmayı planladıklarını itiraf ettiklerini açıkladı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi İçişleri Bakanlığı Divanı Genel Müdürü Hemin Mirani ise, yangınların faillerinin Kürdistan Yurtsever Birliği’ne (KYB) bağlı Anti Terör Servisi ile Peşmerge askeri birliğinde görevli kişiler olduğunu ifade etti. Yangın sonrası büyük bir öfkeye kapılan Kayseri Çarşısı esnafı, adaletin sağlanması ve caydırıcı bir cezanın verilmesi için idam cezasının uygulanmasını istediklerini belirtti.