Kayseri CHP Kadın Kollarından Narin için çağrı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Kayseri İl Başkanlığı, son günlerde yaşanan çocuk istismarlarına dikkat çekmek amacıyla bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamada Narin için çağrıda bulunuldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Kayseri CHP Kadın Kollarından Narin için çağrı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Açıklamada, Narin’in kaybının derin bir acı yarattığı vurgulandı. 'Narin için günlerce ağlayan, mezarına notlar bırakan, onu tanımasa da yüreğinde hisseden tüm kadınların başı sağ olsun' ifadeleri kullanıldı. Kadın Kolları, bu tür vakaların önüne geçmek için toplumsal duyarlılığın artırılması gerektiğini belirtti.

Açıklamada, çocuk istismarları ve kaybolan çocuklarla ilgili verilere de yer verildi. 2023 yılında çocuk istismarı suçlarından açılan dava sayısının 31 bin 216 olduğu ve Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2008-2016 yılları arasında 104 bin 531 çocuğun kaybolduğunu açıkladığı belirtildi. Ayrıca, kaybolan çocukların sayısının gizlendiği eleştirisi yapıldı.

CHP Kadın Kolları, 'Canın ve Vicdanın siyaseti olmaz!' diyerek, çocukların güvenliğini sağlamak adına daha fazla önlem alınması çağrısında bulundu. İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe girmesi ve 6284 sayılı kanunun etkin bir şekilde uygulanması için iktidara geldiklerinde gerekli adımları atacaklarını duyurdular.

Kadın Kolları Genel Başkanları Sayın Asu Kaya'nın öncülüğünde, bu tür davaların titizlikle takip edileceği ve faillerin en ağır cezaları alması için mücadele edileceği belirtildi. Açıklama, toplumu derinden etkileyen bu meseleye dikkat çekerek, herkesin üzerine düşeni yapması gerektiği mesajıyla son buldu.