Kayseri çocuk davalarında karar: 'para cezası'

Kayseri'de çocuk mahkemelerinin verdiği kararların büyük çoğunluğunun adli ve idari para cezası şeklinde olduğu ortaya çıktı.

Kayseri çocuk davalarında karar: 'para cezası'

Adalet Bakanlığı'ndan elde edilen son bilgilerde, Kayseri'deki çocuk mahkemelerinin davalarında verilen kararların büyük bir kısmının para cezası olarak gerçekleştiği kayıtlara geçerken, onu ise hapis cezasının takip ettiği belirlendi. 

1 YILDA 591 PARA CEZASI, 276 HAPİS 

Bakanlıktan edinilen bilgilere göre Kayseri'de çocuklar hakkında mahkemelerde verilen dava kararlarında 1 yıl içerisinde toplam 591 adli ve idari para cezası kesildiği, 276 ise hapis cezası verildiği bildirildi. Ayrıca 4 güvenlik tedbiri kararı verilirken, hapis cezasının ertelenmesi karar sayısı ise 37 olarak gerçekleşti. Çocuk davalarındaki diğer türden mahkumiyet sayıları ise 64 olarak meydana geldi. 

KAYSERİ ÇOCUK DAVALARINDAKİ HAPİS MİKTARINDA 16'INCI 

Edinilen bilgilerde çocuk mahkemelerindeki hapis miktarlarında Kayseri iller arasında toplam 16'ıncı sırada yerini aldı. Kayseri'yi ise Kocaeli'nin takip ettiği görülen bilgilerde, ilk sırada toplam 3 bin 992 hapis cezası alan İstanbul yer alırken, onu ise 1610 ile İzmir ve 887 hapis cezası alan Ankara izledi. İller içerisinde en az hapis cezası çıkan il ise 20 ile Tekirdağ olurken, onu da sırası ile Şırnak ve Hakkari takip etti.  

TÜRKİYE'DE 15 BİNE YAKIN HAPİS CEZASI  

Çocuk mahkemelerinden çıkan hapis cezası miktarlarının yurt çapındaki bilançosu ise bir yıl içerisinde toplam 14 bin 122 oldu. Verilen adli ve idari para cezalarının miktarı ise 29 bin 577 olarak gerçekleşirken, hapis cezası ertelemesi toplam 3 bin 854, güvenlik tedbiri 88 ve diğer mahkumiyetler ise 4 bin 673 olarak paylaşıldı. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ