Kayseri dâhil birçok ilin valiliğine talimat verildi: Sert cezalar geliyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) özel okulların MEB'in ders kitaplarını okutmadığı iddiaları üzerine, 81 il valiliğine genelge göndererek gerekli incelemelerin başlatılmasını talep etti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri dâhil birçok ilin valiliğine talimat verildi: Sert cezalar geliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye genelinde 400’e yakın özel okulda uygulanan fahiş kitap fiyatları, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından mercek altına alındı ve bu bağlamda bu okulların ders kitaplarını okutmadığı iddiaları üzerine, 81 il valiliğine genelge göndererek gerekli incelemelerin başlatılmasını talep etti. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, fiyat artışlarına karşı sert önlemler alacaklarını açıkladı.

Fahiş kitap fiyatlarına ceza yağdı

Bakan Yusuf Tekin, 400 civarında okulun yüzde 300'ün üzerinde zam yaptığına dikkat çekerek, bu okullara gerekli cezaların verildiğini belirtti. Tekin; ‘Okullar kendi kitaplarını öğrencilere verebilir, fakat bu kitapları sisteme girmeleri gerekiyor. Önümüzdeki sene enflasyon artı yüzde beş; bu fiyatın üstüne çıkamazsınız’ diyerek okullara net bir uyarıda bulundu.

MEB kitapları zorunlu olacak

MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Fethullah Güner imzasıyla gönderilen genelgede, bakanlık tarafından dağıtılan ders kitaplarının dışındaki materyallerin okutulmayacağı vurgulandı. ‘Tüm okullarda ders kitabı olarak sadece Bakanlığımızca Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne uygun olarak hazırlanan ders kitapları okutulabilecektir’ ifadeleri yer aldı.

Kayseri’de veliler huzursuz

Kayseri’de ise özel okullardaki kitap fiyatlarının yüksekliği, veliler arasında büyük bir huzursuzluk yaratırken, aynı zamanda MEB’in kitaplarının yetersizliği konusundaki eleştiriler de artıyor. Birçok özel okulda hala fahiş fiyatlarla kitap satıldığı iddiaları gündeme geldi. Bazı veliler ise MEB kitaplarının yetersiz kaldığını ifade ederek; ‘MEB’in kitapları çok yetersiz; çocuklar bu kitaplardan sıkılıyor. Geçtiğimiz hafta iki gün kaynak kitap aradım. Çocuğumun öğretmeni bu kitaplar olmazsa, devlet kitabıyla öğrencileri derste tutamadığını söyledi’ dedi.