Kayseri'de 1 milyon TL'lik ödül!

Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu Ödül Töreni'nde toplam 1 milyon 64 bin TL ödül dağıtıldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Kayseri'de 1 milyon TL'lik ödül!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından 2024 Avrupa Spor Şehri Kayseri’de 4’üncüsü düzenlenen Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu Ödül Töreni’ne katılarak dereceye giren sporculara ödüllerini verdi. Törende toplam 1 milyon 64 bin TL ödül dağıtıldı.

Türkiye’nin dört bir yanından binlerce Türk sporcunun yanı sıra çeşitli ülkelerden yabancı sporcuların da katıldığı Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu Ödül Töreni gerçekleştirildi.

İmza attığı proje ve yatırımlarla Kayseri’nin 2024 Avrupa Spor Şehri ünvanı kazanmasına önemli bir katkı sunan Başkan Büyükkılıç, kentin marka spor organizasyonu haline gelen ve bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu’nun tamamlanmasının ardından gerçekleşen ödül törenine katıldı.

Maraton sonunda, yabancı sporcular ve ülkenin dört bir yanından katılan sporculardan dereceye girenler ödüllendirilirken dereceye giren katılımcılara 1 milyon 64 bin TL para ödülü takdim edildi.

Yurt içi ve yurt dışından profesyonel atletlerin de katıldığı maratonda, 21K Genel Klasman, 21K Yaş Grupları Türk Sporcu, 10K Genel Klasman Türk Sporcu, 10K Yaş Grupları Türk Sporcu ve 21K Parkur Rekoru kategorilerinde 1 milyon 64 bin TL para ödülü verildi.

4’üncü Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu Ödül Töreni’ne Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Şaban Çopuroğlu, Murat Cahid Cıngı, Sayın Bayar Özsoy, AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Tayyar Şahin, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, İşletmeler ve İştirakler Daire Başkanı ve Spor A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cenani Ayaydın, KASKİ Genel Müdürü Yavuz Çağan, Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü İbrahim Somtaş katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen ödül töreninde, sağanak yağmura rağmen 4’üncü Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu’na akın eden sporseverlerin alkışları arasında sahneye çıkan ve katılımcılara hitap eden Başkan Büyükkılıç, “Beraber yürüdük bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda. İyi ki varsınız, sizleri seviyoruz” dedi.

Daha sonra, maratonda dereceye giren sporcular kategorilere göre tek tek açıklanarak sahneye davet edildi.

21K Genel Klasman kadınlar kategorisinde Sümeyye Erol şampiyon olurken Burcu Subatan ikinci, Derya Kunur ise üçüncü oldu.

21K Genel Klasman kadınlar kategorisinde dördüncü Dilek Öztürk, beşinci Urkuş Işık, altıncı Nursena Çeto, yedinci Semra Karaslan, sekizinci Hasibe Demir, dokuzuncu Berfin Kaya ve onuncu Yuka Akamatsu oldu.

21K Genel Klasman dereceye giren erkek sporculardan Ayetullah Aslanhan şampiyon olurken, Hüseyin Can ikinci ve Ömer Amaçtan da üçüncü oldu.

21K Genel Klasman erkeklerde Ahmet Alkanoğlu dördüncü olurken, beşinci Fetene Alemu Regasa, altıncı Ömer Alkanoğlu yedinci Ersin Tekal, sekizinci Azat Demirtaş, dokuzuncu Yavuz Ağralı ve onuncu Şemsettin Kaya oldu.

10K Genel Klasman kadınlarda dereceye giren kadın sporculardan Gamze Bulut Duvar, şampiyon olurken, Özlem Kaya Alici ikinci ve Dilan Çukurçam üçüncü sırada yer aldı.

10K Genel Klasman kadınlarda Senem Eser dördüncü, Esmanur Yılmaz beşinci, Şevval Özdoğan altıncı, Gamze Altuntaş yedinci, Ezgi Kaya sekizinci, Feride Gül Şen dokuzuncu ve Aleyna Sarıkaya onuncu oldu.

10K Genel Klasmanda ise dereceye giren erkek sporculardan Abdullah Tuğluk birinci sırada yer alırken, Kıyasettin Kara ikinci, Enbiya Yazıcı da üçüncü oldu.

10K Genel Klasman erkekler kategorisinde İsmail Taşyürek dördüncü olurken, Mervan Haykır beşinci, Furkan Mutlu altıncı, Bahattin Üney yedinci, Taner Tunçtan sekizinci, Mehmet Kalyoncu dokuzuncu ve Selim Seven onuncu sırada yer aldı.

21K Yaş Grupları Türk Sporcu 70 yaş üstü kadınlar kategorisinde, sporculardan Aysel Yıldız birinci ve Emine Semra Hergülman da ikinci oldu. 21K Yaş Grupları Türk Sporcu 75 yaş üstü erkekler kategorisinde, Nizamettin Orun birinci olurken, Ali İhsan Çetinkaya ikinci, Rıza Demir üçüncü ve Musa Çınar ise dördüncü sırada yer aldı.

1 Milyon 64 Bin TL Para Ödülü

Dereceye giren sporcuların kupaları, plaketleri, ödülleri ve çiçekleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Şaban Çopuroğlu, Murat Cahid Cıngı, Sayın Bayar Özsoy, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, İşletmeler ve İştirakler Daire Başkanı ve Spor A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cenani Ayaydın, KASKİ Genel Müdürü Yavuz Çağan, Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü İbrahim Somtaş tarafından takdim edildi.

Toplamda 1 milyon 64 bin TL para ödülü dağıtılan maratonda tüm ödül kazanan ve farklı kategorilerde dereceye giren isimler, www.kayseriyarimaratonu.com internet adresinde canlı sonuçlar listesinde açıklandı.

Sporcular maraton ve ödül töreninde Spor A.Ş.’nin müzik eşliğindeki etkinliklerinde doyasıya eğlenirken, katılımcılara Kayseri sucuğu başta olmak üzere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Ayrıca Kayseri Büyükşehir Belediyesi Alo 153 İletişim Merkezi ve Beyaz Masa birimleri de Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu’nda yerini alarak, kurulan stantta, sporseverlerin talep ve önerileri dinledi.

Bu yıl Koramaz Vadisi teması belirlenen ve "Bir Maratondan Daha Fazlası" sloganıyla düzenlenen Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu ile Büyükşehir Belediyesi, her sene şehrin kültürel değerlerini maraton teması olarak belirleyerek, kentin güzelliklerini tüm dünyaya tanıtmayı, profesyonel ve amatör koşucuları bir araya getirerek spor yapılmasını, katılımcılara doğal ve kültürel mirasın keşfettirilmesini amaçlıyor.