Kayseri'de 10 Bin TL'lik Kira Bakın Kaç TL Oldu!

Temmuz ayı enflasyon verilerinin belli olmasıyla birlikte kiracı ve ev sahiplerini yakından ilgilendiren ağustos ayı kira artış oranı da kesinlik kazandı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber, Kayseri haberlerinde…

Kayseri'de 10 Bin TL'lik Kira Bakın Kaç TL Oldu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre enflasyon temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 3,23 artarken Enflasyon yıllık bazda ise yüzde 61,78'e geriledi. Ekonomik program çerçevesinde enflasyonun ilerleyen aylarda dahada düşmesi bekleniyor. 

Artış oranı nasıl belirleniyor?

Kira zammı artışı on iki aylık ortalama enflasyon verisine göre belirleniyor ve TÜFE’nin temmuz ayında on iki aylık ortalaması alındığında yüzde 65,93 olarak bir tavan zammı oluşmuş oluyor. 

Tavan yüzde 65,93 oldu…

Buna göre kontrat süresi bu ay dolan ev ve iş yeri sahipleri, kiracılarına en fazla yüzde 65,93 oranında bir kira zammı yapabilecek.

Kayseri bölgesinde yer alan kiralık konut ve işyeri kiralarında da fiyat artışı yaşanması bekleniyor. Örnek hesap üzerinden 10 bin liralık konut ve işyeri kira bedeli 16,593 liraya kadar çıkabilecek. Fakat mevcut kira bedeli üzerinden yüzde 65,93 oranını aşamayacak.