Kayseri'de 15 fabrikada üretim durdu!

Kayseri'de yaşanan olayların ardından Organize Sanayi Bölgesi'nde 15 fabrikada üretimin durduğu iddia edildi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de 15 fabrikada üretim durdu!

Kayseri’de ortalığı ayağa kaldıran olaylar sonrası Organize Sanayi Bölgesi’nde 15 fabrikada üretimin durduğu 3 bine yakın çalışan Suriyelinin de kenti terk ettiği ileri sürüldü. İşte detaylar…

Kayseri’de infial yaratan olayların yankısı sürerken Yeni Şafak Gazetesi’nde olaylarla ilgili önemli bir habere yer verdi.

Burada yer alan habere göre; Kayseri’de yaşanan olaylar neticesinde Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan yaklaşık 3 bin Suriyeli kenti terk etti. 15 fabrikada üretim durdu. Mağdur olduklarını ve bu istihdam açığını kapatamayacaklarını söyleyen işverenler hedef olmaktan korktukları için adlarını vermeye çekiniyor. 

Yeni Şafak’ın görüştüğü iş insanları, ‘Suriyeli çalışanlar önemli boşluğu dolduruyor. Geri dönmezlerse Hintli, İranlı ya da başka göçmen işçi almamız kaçınılmaz’ diyor. Ancak özel görüşmede duruma isyan eden işverenler, isimlerini açıklamaktan çekiniyor.

Yeni Şafak’ın yaptığı saha araştırmasına göre bin 605 şirketin bulunduğu Kayseri OSB’de saldırılar sonrası 15 şirkette üretim durdu. Diğer yandan organize sanayi bölgesinde çalışan 30 bin Suriyeli işçinin yüzde 10’u yani 3 bini işi bırakıp Suriye’ye geri döndü. OSB’nin bel kemiğini oluşturan Suriyeli çalışanların geri kalanlarının da provokasyonlar nedeniyle işi bırakmasından büyük endişe duyuluyor. Ara eleman denilen işlerde çalışacak işçi bulunamıyor. Bu açığı kapatan Suriyeliler de montaj, ambalajlama, paketleme, nakliye gibi pek çok iş alanlarında çalışıyor.