Kayseri'de 15 Temmuz'da toplu taşıma ücretli mi 2023?

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü resmi tatil olarak kabul edildi. Peki 2023 yılında toplu ulaşım ücretli mi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

Kayseri'de 15 Temmuz'da toplu taşıma ücretli mi 2023?

Resmi tatil olarak kabul edilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü toplu taşıma ücretsiz mi olacak soruları peş peşe geliyor. Peki, 15 Temmuz 2023'te Kayseri’de toplu taşıma ücretli mi? İşte detaylar…

Kayseri'de 15 Temmuz'da toplu taşıma ücretli mi 2023?
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü resmi tatil olarak kabul edildi. Bu yıl cumartesi gününe denk gelen 15 Temmuz'da toplu taşıma ücretsiz mi olacak sorusunun yanıtı araştırılıyor.
15 Temmuz hain darbe girişimi nedeniyle hayatını kaybeden 240'tan fazla şehidi anmak için her yıl 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü ilan edildi. Bu yıl da cuma gününe denk gelen 15 Temmuz'da toplu taşıma ücretsiz mi, değil mi soruları gündemdeki yerini aldı.
Bir milli birlik günü olarak ilan edilen ve resmi tatil olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü bu yıl cumartesi gününe denk geliyor. 2016 yılında meydana gelen askeri darbe girişim sonucunda 240'tan fazla kişinin şehit edilmesi sebebiyle her yıl bu önemli günün bir kez daha önemi vurgulanıyor.  
Vatandaşlar da ‘15 Temmuz'da toplu taşıma ücretli mi?’ sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki Kayseri'de 15 Temmuz tarihinde toplu taşıma ücretli mi, ücretsiz mi?

Kayseri'de 15 Temmuz'da toplu taşıma ücretli mi 2023?
Resmi tatillerde ve bayramlarda toplu taşıma genellikle ücretsiz oluyor. 15 Temmuz Cumartesi günü Kayseri’de toplu ulaşımın bedava olup olmayacağı bilgisi merak ediliyor. Cumhurbaşkanlığının konu ile ilgili kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kayseri’de 15 Temmuz'da ulaşım ücretsiz mi?

Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Bazı Mal ve Hizmetlerden Ücretsiz veya İndirimli Olarak Faydalanacakların Tespitine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, 15 Temmuz Cumartesi günü Marmaray ve İzban seferleri ile Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro seferleri Demokrasi ve Millî Birlik Günü olan 15 Temmuz'da ücretsiz olacak. Ancak Kayseri’de toplu ulaşım hizmetinin ücretli verileceği öğrenildi.