Kayseri'de 15 Temmuz'da toplu taşıma ücretsiz mi?

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'ne sayılı günler kala Kayserililer toplu ulaşımın ücretli olup olmadığını araştırıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de 15 Temmuz'da toplu taşıma ücretsiz mi?

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü resmi tatil olarak kabul edildi. Bu yıl cumartesi gününe denk gelen 15 Temmuz’da toplu taşıma ücretsiz mi olacak sorusunun yanıtı araştırılıyor.

15 Temmuz hain darbe girişimi nedeniyle hayatını kaybeden 240’tan fazla şehidi anmak için her yıl 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü ilan edildi. Bu yıl da cuma gününe denk gelen 15 Temmuz’da toplu taşıma ücretsiz mi, değil mi soruları gündemdeki yerini aldı.

Bir milli birlik günü olarak ilan edilen ve resmi tatil olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü bu yıl cumartesi gününe denk geliyor. 2016 yılında meydana gelen askeri darbe girişim sonucunda 240’tan fazla kişinin şehit edilmesi sebebiyle her yıl bu önemli günün bir kez daha önemi vurgulanıyor.  

Vatandaşlar da ‘15 Temmuz’da toplu taşıma ücretli mi?’ sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki Kayseri’de 15 Temmuz tarihinde toplu taşıma ücretli mi, ücretsiz mi?
Resmi tatillerde ve bayramlarda toplu taşıma genellikle ücretsiz oluyor. 15 Temmuz Cumartesi günü Kayseri’de toplu ulaşımın bedava olup olmayacağı bilgisi merak ediliyor. Cumhurbaşkanlığının konu ile ilgili kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kayseri’de 15 Temmuz’da ulaşım ücretsiz mi?

Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan karara göre, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Ankara’da Başkentray, İstanbul’da Marmaray, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy-Metro hattı ve İzmir’de İZBAN ücretsiz olacak.

Ancak Kayseri’de toplu ulaşım hizmetinin ücretsiz olup olmayacağı hakkında yetkililerden açıklama gelmedi.