Kayseri'de 15 Temmuz Ruhu Yaşatılacak!

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Kayseri'de düzenlenecek çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Valilik öncülüğünde düzenlenen etkinliklerde, 15 Temmuz ruhu yeniden canlandırılacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri'de 15 Temmuz Ruhu Yaşatılacak!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bugün, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içine sızan FETÖ terör örgütü mensuplarının yaptığı hain darbe girişiminin 8. Yıl dönümü. Milletin canını ortaya koyarak başarısızlığa uğrattığı darbe girişimi ülkenin kaderini değiştirdi. Bu nedenle 15 Temmuz, demokrasi ve milli birlik günü olarak ilan edildi.

15 Temmuz Ruhu Yaşatılacak!

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Kayseri’de çeşitli etkinlikler düzenlenecek. İlk olarak Kayseri Garnizonu ve Kartal Şehitliği ile Asri Mezarlık Polis Şehitliği’nde Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualar okunacak. Ardından şehitlerin kabirleri, Vali, Garnizon Komutanı, Büyükşehir Belediye Başkanı, il protokolü, şehitlerin yakınları, gaziler ve vatandaşlarla birlikte ziyaret edilecek. 

15 Temmuz Ruhu Yaşatılacak!

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde Büyükşehir Belediyesi KAYMEK tarafından düzenlenen “15 Temmuz Milletin Zaferi KAYMEK Gurur Sanat Sergisi” açılacak. Bir başka etkinlik ise Erciyes Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hilmi Demir, “15 Temmuz Milletin Zaferi ve Fetö Terör Örgütü” konulu bir konferans verecek. Daha sonra Erciyes Üniversitesi 15 Temmuz Caddesi’nde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Töreni” gerçekleştirilecek. Bu törenin ardından Bünyan’da Şehit Cennet Yiğit’in ailesi ve kabri ziyaret edilecek. 

15 Temmuz Ruhu Yaşatılacak!

Akşam saatlerinde ise Kartal Şehitliği’nden Cumhuriyet Meydanı’na kadar ’15 Temmuz Milletin Zafer Yürüyüşü’ yapılacak. Ardından Cumhuriyet Meydanı’nda konuşmalar yapılacak. Emirgan Parkı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar Milletin Zaferi Koşusu ve Talas Paraşüt Alanında yapılacak olan Bayrak Töreni’nden sonra gece yarısı tüm camilerde şehitler için selalar okunacak.