Kayseri'de 220 kişiye iş fırsatı: KPPS şartı yok!

İŞKUR Kayseri ve Gençik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle KPSS şartsız 200 kişiye istihdam sağlanacak. Peki kimler başvuru yapabilir? Hangi departmanlara alım yapılacak? Detaylar Kayseri Anadolu Hbaer'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri'de 220 kişiye iş fırsatı: KPPS şartı yok!

İŞKUR Kayseri İl Müdürlüğü ile Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde 124 Fiili Gün ve 9 Ay süreli, kamu hizmeti faaliyetlerini desteklemek amacıyla 220 kişilik beden işçisi (temizlik) geçici süreli İşgücüne Uyum Programı (İUP) uygulanacak.

Katılımcılar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı bulunan öğrenci yurtları başta olmak üzere yüklenicinin sorumluluk alanındaki diğer kamusal alanlarda 7 Ekim 2024 tarihinden itibaren ilk dört hafta, haftada 5 gün, günlük 7,5 saat, haftalık 37,5 saat olacak şekilde, program devammda ise haftada 3 gün, haftalık 22.5 saat olarak çalışacak.

Programlara katılmak isteyen adayların İŞKUR internet adresinden, ALO-170 veya e-devlet adresinden başvuru yapmaları zorunludur.

Başvuruda sorun yaşayan kişiler, bünyesinde İŞKUR hizmet noktası olan ilçe belediyelerden ve İŞKUR'dan destek alabilecek.

İUP'ye kimler başvurabilecek?

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b) Kuruma kayıtlı olmak,

e) Programa başvuru ve program başlangıç tarihi itibariyle işsiz olmak,

d) 18 yaşını tamamlamış 19 yaşından gün almış olmak,

e) Emekli ve malul aylığı almamak (yaşlılık, malulluk veya vazife malulluğu aylığı bağlanmamış olmayı ifade eder.)

f) Program talep tarihinden önceki bir yıldan programın fiilen başlayacağı tarihe kadar yüklenicinin veya bağlı, ilgili, ilişkili ve yan kuruluşlarının çalışanı olmamak;

g) Başvuru ve başlangıç tarihinden önceki son bir aylık dönemde 5510 sayılı Kanunun 4. Maddesi kapsamında sigortalı olarak bildirilmemiş olmak,

h) Başvuru, başlangıç ve programın devamı sürecinde 5510 sayılı Kanunun 5. Maddesi kapsamında sigortalı olarak bildirilmemiş olmak,

i) Kurum tarafından sunulan aktif işgücü veya işsizlik sigortası programlarının yararlanıcısı olmamak

j) Hane geliri 34.004,26 TL'nin altında olmak,

Hane Gelir şartı kontrolü de Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, program başlangıç tarihi dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen bir aylık net asgari ücretin iki (2) katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler IUP'ye katılamayacağı bildirildi.

İUP duyurusuna göre, terör örgütlerine veya devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisaklı yahut bunlarla irtibatı olan kişiler programa katılamaz.

Programa katılıp bu durumu sonradan tespit edilenlerin programdan çıkışı verilir.

Katılımcılar nasıl belirlenecek?

Tüm katılımcılar noter kura yöntemi ile belirlenecek. Kurada ismi çıkan isteklilerin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne en geç iki iş günü içerisinde evrak teslimi için başvuru yapmaları gerekir.

Her bir katılımcıya yapılacak ödeme, Yönetim Kurulu tarafindan belirlenen tutarm katılım sağlanan gün sayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda cep harçlığından oluşur.

Programlara devam edilen süre içerisinde ortaya çıkacak sosyal güvenlik prim giderleri. 5510 sayılı Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (e) bendi kapsamında her bir katılımcı için tahakkuk edecek sigorta primlerinden oluşur.
Katılımcıların sigortalılık bildirim ve tescil işlemleri yüklenici tarafından gerçekleştirilir. Sosyal güvenlik primleri, katılım sağlanan günler üzerinden bildirilir.

Katılımcılara nasıl eğitim verilecek?

İş sağlığı ve güvenliği eğitimi

Bağımlılıkla mücadele eğitimi

İş ahlakı, motivasyon ve stres yönetimi eğitimi

Kişiler arası ilişkiler ve etkili iletişim eğitimi

Finansal okuryazarlık eğitimi

Kurumun ve programın tanıtımına yönelik eğitim

Programın son iki haftası içerisinde katılımcılara üç gün süreli iş arama becerisinin geliştirilmesine yönelik olarak il müdürlüğü tarafından eğitim verilir. Eğitim dönemlerinde programda yer alan katılımcıların düzenlenecek eğitimlere katılması zorunludur.