Kayseri'de 238 noktada çalışmalar başlıyor – Varlıklar kayıt altına alınacak!
Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü orman varlığını kayıt altına almak için 238 noktada çalışmalara başlıyor. Yapılan çalışmada orman kaynaklarının güncel durumu tespit edilecek. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…
Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü 2025 yılı Ulusal Orman Envanteri Hizmet Alım İşi için ihaleye çıkıyor. Yapılacak çalışma ile orman varlıklarını kayıt altına alınacak.
Kayseri Ulusal orman envanteri çalışmaları başlıyor
Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü, orman varlıklarını koruma ve geliştirme amacıyla 2025 yılı Ulusal Orman Envanteri Hizmet Alım İşi için ihaleye çıkıyor. Orman Genel Müdürlüğü'ne bağlı Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü, 238 gözlem noktasında yapılacak kapsamlı envanter çalışmaları için açık ihale usulü ile hizmet alımı gerçekleştirecek. Bu çalışmalar kapsamında; orman ağaç serveti, artım, canlı kütle, ölü ağaç ve odun miktarlarının tespiti ile diri örtü durumu kayıt altına alınacak. Yapılacak çalışma ile Kayseri Bölge Müdürlüğü sınırları içerisindeki ormanların genel durumu tespit edilecek. Aynı zamanda ormanların büyüme hızı ve canlı kütle miktarı izlenebilecek. Toplanan veriler dijital ortama işlenerek, orman kaynaklarının sürdürülebilir yönetimine katkı sağlanacak.
İhale süreci ve takvimi
İhale 16 Nisan 2025 tarihinde saat 10’da Kayseri Orman İşletme Müdürlüğü’nde yapılacak. İhaleyi kazanan firma, 2 Mayıs 2025 tarihinde çalışmalara başlayacak ve 1 Kasım 2025’e kadar çalışmaları tamamlamış olacak. İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler
İstenen belgeler
İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan belgeler ve yeterlik kriterleri ile fiyat dışı unsurlara ilişkin bilgileri e-teklifleri kapsamında beyan etmeleri gerekmektedir.
- İhale konusu işin yerine getirilmesi için alınması zorunlu olan ve ilgili mevzuatında o iş için özel olarak düzenlenen sicil, izin, ruhsat vb. belgeler.
- İhale Yetkinlik Belgesi
- Uzmanlık Belgesi
- Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren bilgiler;
- Tüzel kişilerde; isteklilerin yönetimindeki görevliler ile ilgisine göre, ortaklar ve ortaklık oranlarına (halka arz edilen hisseler hariç)/üyelerine/kurucularına ilişkin bilgiler idarece EKAP’tan alınır.
- Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu.
- Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen geçici teminat bilgileri.
İhale şartları
- İhale konusu alımın tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz.
- Ekonomik açıdan en avantajlı teklif sadece fiyat esasına göre belirlenecektir.
- İhaleye sadece yerli istekliler katılabilecektir.
- İhale dokümanı EKAP üzerinden bedelsiz olarak görülebilir. Ancak, ihaleye teklif verecek olanların, e
- imza kullanarak EKAP üzerinden ihale dokümanını indirmeleri zorunludur.
- Teklifler, EKAP üzerinden elektronik ortamda hazırlandıktan sonra, e-imza ile imzalanarak, teklife ilişkin e-anahtar ile birlikte ihale tarih ve saatine kadar EKAP üzerinden gönderilecektir.
- İstekliler tekliflerini, götürü bedel üzerinden vereceklerdir. İhale sonucunda, üzerine ihale yapılan istekliyle toplam bedel üzerinden götürü bedel sözleşme imzalanacaktır.
- Bu ihalede, işin tamamı için teklif verilecektir.
- İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.
- Bu ihalede elektronik eksiltme yapılmayacaktır.
- Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 60 (Altmış) takvim günüdür.
- Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemez.