Kayseri'de 30 yıllık firma konkordato talebinde bulundu!

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde yaklaşık 30 yıldır faaliyet gösteren firma konkordato başvurusunda bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de 30 yıllık firma konkordato talebinde bulundu!

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Çetin Boru Sanayi ve Ticaret konkordato talebinde bulundu. 

Finansal sıkıntılarla birlikte borçlarını ödemekte zorlanan şirketlerin, alacaklılarıyla yaptığı mahkemece de onaylanan anlaşma olarak ifade edilen konkordato ile borçlar yapılandırılırken, aynı zamanda bu yolla da firmalara toparlanma imkanı sunuluyor.

Bu sürece Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir firma daha katıldı. Kuruluş yılı 1995 olan Çetin Boru Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne yönelik konkordato talebinde bulunuldu. Kayseri 1.Asliye Ticaret Mahkemesi Başkanlığı Çetin Boru Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından açılan ve mahkemede görülen davası ile ilgili ara kararı verdi.

Davacı  Kayseri Ticaret Sicil Müdürlüğü’nün Çetin Boru Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi hakkında 11 Haziran 2024 tarih ve saat 16:40'den itibaren başlamak üzere 3 ay süre ile geçici mühlet kararı verdi.

Süreç içerisinde Konkordato komiserleri olarak Mali Müşavir Nuh Mehmet Çıklamısır, Hukukçu Burak Adıgüzel ve Makine Mühendisi Engin Kaplan görevlendirildi. Görevlendirmelerin 12 Haziran 2024 itibariyle yapıldığı ifade edildi.

Kayseri'de 30 yıllık firma iflas etti!