Kayseri'de 65 Yaş üstü biniş kartları iptal olacak mı?

Burdur'da toplu taşıma hizmeti veren Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, 65 yaş üstü vatandaşların, basın mensupların ve bazı meslek kollarının ücretsiz binişlerin bitirilmesi konusunda karar almıştı. Kayseri'de de aynı uygulama olacak mı? Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haberin Kayseri haberinde...

Kayseri'de 65 Yaş üstü biniş kartları iptal olacak mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Burdur’da toplu taşıma hizmeti veren Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, 65 yaş üstü vatandaşların, basın mensupların ve bazı meslek kollarının ücretsiz binişlerin bitirilmesi konusunda karar alınmıştı. Yazılı açıklama sonrası Kayseri’de de aynı karar alınacak mı sorusu akıllara geldi. 
Burdur’da alınan bu kararın 1 Ağustos itibariyle yürürlüğe gireceği açıklandı. Kayseri'de 65 Yaş üstü biniş kartları iptal olacak mı? sorusunun cevabını araştırdık. Kayseri’de, Burdur’da alınan bu kararın geçerli olmadığı ve gündeme gelmediği öğrenildi. 
Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, 1 Ağustos'tan itibaren Burdur'da Şehit ve Gazi yakınları ile yüzde 70 üstü engelli vatandaşlar dışında ücretsiz taşıma yapmayacaklarını yazılı olarak açıklamıştı. Bu karar sonrası Burdur’da 65 yaş üstü ve yüzde 69 altı rapor alan kişilerin ücretsiz binişleri iptal edilirken, basın mensuplarının ve bazı iş kollarında çalışanların ücretsiz olarak yararlandıkları bu hizmetten artık para alınacağı gündeme gelmişti.
Sonuç olarak, Kayseri’de, 65 yaş üstü vatandaşların, basın mensupların ve bazı meslek kollarının ücretsiz binişlerin bitirilmesi iddiası gerçeği yansıtmıyor. Sosyal medyada dolaşan Kayseri’de ücretsiz binişlerin bitirilmesi iddiası da çürümüş oldu.
4 Nisan 2014 tarihinde resmi gazetede alınan karar ile ücretsiz veya indirimli seyahat kartları yönetmeliği kapsamındaki  1. Maddeyle, “Bu Yönetmelik, 8/1/2002 tarihli ve 4736 sayılı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Mal ve Hizmet Tarifeleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun kapsamında ücretsiz veya indirimli yolcu taşıma hizmeti verecek toplu taşıma araçlarının belirlenmesi, toplu taşıma hizmetinin kapsamı ve bu hizmetlerden ücretsiz veya indirimli yararlanmaya ilişkin usul ve esasların tespiti amacıyla düzenlenmiştir” yürürlüğe girmişti. 

Biniş pasolarının iptalinin yasal olarak da mümkün olmadığı gelen bilgiler arasında yer aldı.