Kayseri'de 65 yaş üstü serbest kart çıkışı!

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Derneği Başkanı Ahmet Taş, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın açıklamasında birçok konuya değinirken, 65 yaş üzeri serbes kart sahibi insanımızın ulaşım bedeline sınırlama getirilmesi talebi dikkat çekti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayseri'de 65 yaş üstü serbest kart çıkışı!

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Derneği Başkanı Ahmet Taş, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın açıklamasında kredi kartlarından savunma fonuna 750 TL aktarılması talebinin iptalinden, başta kadın cinayetleri olmak üzere, Türkiye’de insanların canına ve malına yönelik saldırı ve cinayetlere ve son olarak da 65 yaş üzeri serbest kart sahibi vatandaşlarının ulaşım bedeline sınırlama getirilmesi talebi gibi konulara değindi.

Kayseri'de 65 yaş üstü serbest kart çıkışı!

Savunmaya Destek Devam Etsin

Ahmet Taş konuşmasına başlarında azdan az, çoktan çok katkının alınması talebinde bulunarak, 'Türkiye Büyük Millet Meclisi‘ne sunulan bir önerge ile limiti 100.000 TL’nin üzerindeki kredi kartlarından savunma fonuna 750 TL aktarılması talep edilmişti. Bu öneri gelen tepkiler üzerine geri çekildi ve meclis gündeminden çıkarıldı. Kayseri gönüllü kültür kuruluşları olarak! bizler İsrail’in Gazze, Lübnan, Filistin ve Suriye’de bir yıldan fazla bir zamandır insanları soykırımdan geçirdiğini, savunma imkanı bulamayan insanların, öz vatanında soykırım ve işgale uğradıklarına her gün şahit oluyoruz. Ülke ve milletimizi dıştan gelecek işgalcilere ve işten gelecek bölücü yıkıcı tehditlere karşı, bugün % 80 lere varan milli savunma imkanlarımızın tamamen yerli ve modern hale getirilmesi için tüm vatandaşların (gücü oranında) azdan az, çoktan çok katkısının alınması yolu ile güçlendirilmesi için TBMM ne yeni bir teklif getirilerek yasalaşıp yürürlüğe konması, Hükümeimizden ve TBMM simizden talep ediyoruz' dedi. 

Suç Makinaları Cezasız Kalmamalı

Son yıllarda meydana gelen kadın cinayetlerine de değinen Taş, 'Son yıllarda ve aylarda ne yazıkki başta kadın cinayetleri olmak üzere, ülkemiz insanlarının canına ve malına yönelik saldırı ve cinayetlerle anılır olmaya devam ediyor. Gün geçmiyor ki bir çocuk, kadın, İşyeri, ya da trafikte yürüyen, iş yerinde işi ile meşgul bir vatandaşın saldırıya uğradığı, öldürüldüğü ve yaralandığı haberi basın yayın organlarında sosyal medyada yer almasın. Yapılan soruşturmalarda saldırı yapan ya da suça karışanların çoğunun, onlarca suç kaydı olan sabıkalı insanlardan olduğu, bir kısmının onlarca suç kaydı olmasına rağmen hiç ceza evine girmediği de ortaya çıkmış bulunuyor. Gönüllü kültür kuruluşları olarak! Hükümetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin de gündemine gelen bu çarpık cezasızlık ve suçluların serbest kalması yanlış uygulamasının bir an önce ortadan kaldırılması ve suçluların mutlaka caydırıcı bir usulle cezalandırılıp ıslah edilmesi için gerekli yasal düzenleme ve uygulamaların yürürlüğe konması için Hükümetimizi ve TBMM ni acilen harekete geçmeye davet ediyoruz' dedi. 

Toplu Taşıma Ücretleri Mağdur Etmesin

Kayseri'de gelen toplu taşıma zammına değinen Taş, 'Ülkemizde artan hayat pahalılığı özellikle dar gelirli insanlarımız arasında fakirliğin  mağduriyetlerin yaşanmasına devam ediyor. Evi  kira olan, çocukları okula giden geliri  25.000 TL’nin altında olan insanlarımız son yıllarda daha çok fukaralaştı ve geçim sıkıntısı çekmeye başladı. Ev kiralarındaki aşırı artışlar, toplu taşıma ücretlerine elektrik ve su tüketiminde zam ve artışlar, yeme, içme giyim harcamalarındaki artışlar 25.000 TL’nin altında geliri olan insanlarımızın daha fukaralaşması ve zorluklar içinde hayat mücadelesi vermelerine sebep oldu. Bizler gönüllü kuruluşlar olarak! zorluk içinde hayatta kalmaya çalışan vatandaşlarımıza, cansuyu olmak için çalışan, insani yardım kurumlarımızı, hayırseverlerimizi tebrik ederken, Milletimizden bu kurumlara daha fazla yardımcı olmalarını, belediyelerimizden de toplu taşıma ve özellikle su tüketim ücretlerine yaptıkları zamları, vatandaşlarımızı zora sokmayacak ölçüde tutmalarını talep ediyor bekliyoruz. İlave olarak 65 yaş üzeri serbes kart sahibi insanımızın ulaşım bedelinin 4 te biri oranında ücret ödemesi ve sabah saat 07:00 – 09:00  Akşam 17:00 -19:00 arası seyahatlarına  sınırlama getirilmesi için belediye yetkililerimizi göreve davet ediyoruz' ifadelerinde bulundu.