Kayseri'de 7 ve üzeri deprem olacak mı?

Kayseri'de peş peşe meydana gelen depremler bazı söylentileri de beraberinde getirdi. Uzun süredir gündemden düşmeyen 'Kayseri'de 7 ve üzeri deprem olacak' iddiasına, Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, sosyal medya üzerinden paylaşım yaparak konuya açıklık getirdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Kayseri'de 7 ve üzeri deprem olacak mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri’de üst üste meydana gelen depremler bazı söylentileri de beraberinde getirdi. Gündemden düşmeyen ‘Kayseri’de 7 ve üzeri deprem olacak’ iddiası hala sıcaklığını koruyor. Ortaya atılan bu iddia ile Kayserili vatandaşlar tedirginlik yaşıyor, dolayısıyla jeoloji mühendislerinin yaptığı açıklamalar yakından takip ediliyor.

Kayseri'de 7 ve üzeri deprem olacak mı?

Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, bilimsel verilere dayanarak Kayseri’de 7 ve üzeri deprem olacak’ iddiasına ilişkin açıklamayı sosyal medya hesabı üzerinden yaptı. Paylaşımında: “Kamuoyunu meşgul eden ve kafaları karıştıran "Kayseri'de 7 ve üzerinde deprem olacakmış" söylentisi herkeste huzursuzluk oluşturdu. Aletsel ve tarihsel dönem kayıtlarında Kayseri'de olmuş en büyük magnitüt 6.2 dir. Jeoloji Mühendisleri Odası tarafından şehirlerin depremselliği konusu 2020 yılından bu tarafa devam ediyor. Kayseri için de bu rapor 2021 yılında yayımlandı. Raporda Kayseri'de 7 ve üzerinde deprem olacak şeklinde bir ifade yok Ancak deprem tehdidine karşı dikkat çekiyor.” ifadeleri yer alıyor.

‘Kafa karışıklığını bu şehri yönetenler gidermek durumunda’

Evsen, paylaşımında olabilecek depremlere karşı, fay hatlarının yerlerinin belirlenmesi gerektiğine dikkat çekerek şöyle dedi: “Şehri tehdit eden fayların yerlerinin net olarak belirlenmesi bunların imar planlarına işlenmesi paleosismolojik çalışmaların yapılmasını tavsiye ediyor. Neticede şehirdeki kafa karışıklığını bu şehri yönetenler gidermek durumunda.”