Kayseri'de 70 TL, İtalya'da 1 milyon dolar!

İtalyan sanatçı Maurizio Cattelan'ın sanat dünyasında büyük ses getiren eseri 'Duvara Bantlanmış Muz' yeniden açılıyor. Sansasyon yaratan muz, 1 milyon dolara satılacağı tahmin ediliyor. Kayseri'deki muz fiyatları farklı bir gündem oluşturdu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri'de 70 TL, İtalya'da 1 milyon dolar!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İtalyan sanatçı Maurizio Cattelan'ın sanat dünyasında sansasyon yaratan eseri ‘Duvara Bantlanmış Muz’ yeniden sergileniyor ve 1 milyonluk bir alıcı bulabileceği tahmin ediliyor. Kayseri’de ise bir kilo muz 70 – 90 TL’ye satılıyor.

Sanat dünyası yakın takibe aldı

İtalyan sanatçı Maurizio Cattelan'ın ‘Komedyen’ adlı eseri, 2019 yılında kaydeden eseri bantla yapıştırılan sıradan bir muzun 120 bin dolara satılmasıyla sanat dünyasında geniş yankı uyandırmıştı. Sotheby's müzayedesinin yapılan duyuruya göre, ‘Komedyen’ eserinin üç kopyasından biri yeniden satışa sunuluyor. Bu sefer muzun 1-1,5 milyonluk bir alıcı bulması bekleniyor. Sanat dünyasının yakından takip ettiği bu satış, koleksiyonerlerin ve sanat meraklılarının ilgisini yeniden çekeceği tahmin ediliyor.

Türk lirası karşılığı 34 milyon 

‘Duvara Bantlanmış Muz’un 1 milyon dolar satış fiyatı, Türk lirası karşısında adeta dudak uçuklatıyor. Güncel kurla birlikte 1 milyon dolar, 34 milyon 291 bin 400 TL 80 kuruşa denk geliyor. 

Kayseri'de bir kilogram muzun fiyatı ise 70 - 90 TL arasında değişiyor. Bazı günlerde ise marketlerde yapılan indirimlerle 1 kilo muzun fiyatı 50 TL'ye kadar düşüyor. Semt pazarlarında ise bir kilo muzun fiyatı 40 – 50 TL’den alınıyor. Kayseri’de ithal muzun fiyatı ise 90 – 100 TL arasında satılıyor. Döviz kurundan doğrudan etkilenen ithal muzun fiyatının önümüzdeki günlerde artması bekleniyor.