Kayseri'de 70 TL'ye bu ürünü görürseniz sakın almayın!

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Ziya Şahin, marketlerde 70 liraya satılan bir ürünün zehir olduğunu belirterek alınmaması gerektiğini vurguladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri'de 70 TL'ye bu ürünü görürseniz sakın almayın!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Ziya Şahin, son dönemde market raflarında 70 TL gibi düşük fiyatlarla satılan ballar hakkında önemli uyarılarda bulundu. Şahin, bu ucuz balların insan sağlığına ciddi zararlar verebileceğini belirterek, bu balların imha edilmesi gerektiğini söyledi.

İnsanlık tarihinin en eski yiyeceği

Bal, insanlık tarihinin en eski ve en değerli besinlerinden biri olarak biliniyor. Bal, yalnızca bir gıda değil aynı zamanda sağlık için bir şifa kaynağı olarak da yüzyıllardır kullanılıyor. Antik medeniyetlerden bugüne kadar gelen bal, hem besleyici hem de iyileştirici özellikleriyle de dikkat çekiyor.

‘Katkı maddesi bulunması kabul edilemez’

Ayrıca Türkiye arıcılık alanında dünyanın en büyük ikinci ülkesi konumunda yer alıyor. Başkan Şahin, Türkiye’nin bal üretimindeki bu güçlü pozisyonunun korunması için sahte ballarla mücadelenin önemine dikkat çekti ve sahteciliğin arıcıların emeğini çalmak anlamına geldiğini söyledi. Şahin, gerçek balın arıların emeğiyle üretildiğini ve piyasaya sunulan ballarda herhangi bir katkı maddesi bulunmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

‘Zehir niteliğinde’

Şahin, market raflarında düşük fiyatlarla satılan balların halk sağlığı açısından ciddi bir tehdit olduğunu söyleyerek; ‘Marketlerde 70 liraya satılan ballar zehir niteliğinde. Bu balların acilen imha edilmesi gerekiyor’ ifadelerini kullandı. Şahin’in açıklamalarına göre, bu balların laboratuvar testlerinde sahte olduğu belirlenmiş ve doğal bal standardını karşılamadıkları için piyasadan derhal toplatılması gerektiğini belirtti. 

‘Avrupa nasıl yiyorsa Türkiye’de de öyle olmalı’

Şahin, bal sahteciliği sadece arıcılığa zarar vermekle kalmıyor, aynı zamanda halk sağlığını da tehlikeye attığını vurgulayarak;’ Avrupa’da nasıl güvenle bal yiyorlarsa, Türkiye’de de aynı şekilde güvenli bal tüketilmesi gerekiyor’ dedi.